Draci oplatili Medvědům říjnovou porážku, z Děčína po samostatných nájezdech odváží dva body
Zdroj: www.hcdecin.cz
Sport

Děčín - Hokejisté Bíliny oplatili Děčínu porážku z vlastního ledu a ve druhém duelu v sezóně tak dokázali v teritoriu Medvědů urvat dva body po samostatných nájezdech.

Medvědi šli do vedení už ve čtvrté minutě hry. Kordule vybídl ke střele ONDŘEJE KOPTU, který poté Běhulu prostřelil - 1:0. O čtyři minuty později mohl vedení Děčína navýšit Daniel Volráb, proti však byl zákrok Richarda Běhuly. A mladý brankář chomutovských Pirátů pak zapsal další tři těžké zákroky, když byli Medvědi ve velkých šancích. Notně tak podržel Bílinu, která tak stále byla ve hře. V závěru první části hry se naopak zaskvěl Martin Volke, kterého mohl u pravé tyče prostřelit Tomáš Urban. Děčínský brankář však škvíru mezi betonem a tyčkou utěsnit a uhájil tak děčínské vedení.

Úvod prostřední části hry patřil Drakům. Ti totiž ve dvaadvacáté minutě dokázali srovnat. Někdejší hráč Děčína ONDŘEJ SÝKORA prostřelil Martina Volkeho a hosté byli zpět ve hře - 1:1. V polovině utkání vychytal děčínský brankář další šanci Bíliny, rybičkou dosáhl na kotouč a přikryl ho. Pak přišly zase chvíle Děčína, který měl obrovský tlak před Běhulou, ovšem ten opět dokázal dalšími zákroky pomoci svému týmu. V osmatřicáté minutě už ale čelil další brance. ZDENĚK PETRÁŠ napoprvé neuspěl, ale po vlastní dorážce už ano - 2:1. Ovšem Medvědi se z veden příliš dlouho neradovali. V devětatřicáté minutě totiž bylo znovu vyrovnáno. PETR MAŠEK přetavil přihrávku od Šmejce v gól a začínalo se opět od začátku.

Děčínští měli v průběhu třetí třetiny dlouhou přesilovou hru pět na tři, ale tu se jim nepodařilo využít. Hra měla spád, oba celky se snažily o strhnutí vedení na svou stranu, ale oba brankáři byli ve svých brankovištích pozorní. Blíže třem bodům byli v osmapadesáté minutě Bílinští. Po jejich střele se kotouč odrazil od břevna a skončil na vrchní síťce Volkeho branky. Stav se tak nezměnil, a to ani po siréně, která označila konec třetí periody. Zápas tak došel do prodloužení, ve kterém hráli hosté přesilovku a v ní orazítkovali břevno medvědí klece. Ani nastavená hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak pochopitelně přišly samostatné nájezdy. V nich uspěli hosté, když sedmou sérii zakončil nekompromisní střelou TOMÁŠ URBAN a dal tak svému týmu bonusový bod navíc - 2:3.

HC Děčín - HC Draci Bílina 2:3 po sam. nájezdech (1:0; 1:2; 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Kopta (Kordule, Petráš), 38. Petráš (Volráb) – 22. Sýkora (Brzek), 39. Mašek (Šmejc), rozh. náj. Urban

Autor: Vendula Zdražilová

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru