Na severu Čech začíná ve čtvrtek Závod míru juniorů. V sobotu se startuje před teplickou radnicí
Závod míru juniorů v roce 2016. Ilustrační foto. Zdroj: Ústecký kraj
Sport

Ústecký kraj – Na severu Čech se v prvním květnovém týdnu setkají nejlepší juniorští cyklisté z celého světa. Ve čtvrtek 4. května totiž odstartuje z Litoměřic čtyřdenní mezinárodní etapový Závod míru

V rámci letošního 46. ročníku cyklisté poprvé šlápnou do pedálů ve čtvrtek 4. května. Slavnostní zahájení proběhne na litoměřickém Mírovém náměstí v 14:40 hodin, kde bude zhruba po dvou a půl hodinách také cíl a letošní první vyhlášení. V pátek mladí jezdci musí zvládnout tradičně hned dvě zkoušky. Nejprve je dopoledne v Třebenicích. Odpoledne přijde na řadu „Roudnická“ část.

V sobotu 6. května se junioři dostanou přes hranice na německé území. Start těžké kopcovité etapy bude ve 13.30 před teplickou radnicí na náměstí Svobody. Sobotní prověrka právem nese označení "Královská". Během ní cyklisté budou muset dvakrát vystoupat na Komáří Vížku a naplánovány jsou také sprinterské prémie v Duchcově a v Dubí. Cíl je v německém Altenbergu. Čtyřdenní boj o žlutý trikot vyvrcholí v Terezíně. Na peloton čeká dnes už známý okruh u Ploskovic, Maškovic a Třebušína.

Závod míru je opět zařazen do nejvyšší světové soutěže pro juniory – Juniors Nations´ Cup. Do Čech se tak sjedou nejlepší juniorští závodníci z celého světa. Přihlášeno je třiadvacet šestičlenných družstev včetně výběru české reprezentace, kterou povede Tomáš Konečný. Na startu nebudou chybět ani jména ověnčená prvními světovými úspěchy. Mezi přihlášenými je třeba stříbrný jezdec z mistrovství světa v katarském Dauhá Němec Niklas Markl. Loni si ze závěrečné etapy v Terezíně odvezl bronz. Druhý nejúspěšnější „prvoročák“ loňského celkového pořadí, Švéd Jakob Erikkson, jistě bude chtít vylepšit svoji šestnáctou pozici.

Závod míru juniorů

 4.5. 14.40 - 17.00 Litoměřice silniční závod 102,5 km
 5.5. 9.00 - 12.00 Třebenice časovka jedn. 11,2 km
 5.5. 16.00 - 17.30 Roudnice n./L. silniční závod 62,4 km
 6.5. 13.30 - 15.40 Teplice - Altenberg silniční závod 100,0 km
 7.5. 9.00 - 11.20 Terezín silniční závod 96,4 km

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru