FOTO: Čeští celníci ovládli běžecké přebory v Teplicích
Vítězové závodu celníků. Foto: Celní správa
Sport

Teplice - Téměř 80 celníků z různých koutů České republiky i Evropy změřilo o víkendu v Teplicích své síly ve sportovním klání. Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků pořádal pod záštitou ministryně financí Aleny Schillerové již 34. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které bylo sedmnáctým rokem zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA).

V teplickém hotelu Panorama se letos sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu i 40 zahraničních účastníků z 11 evropských zemí.

Již páteční odpoledne se na start celnické míle postavilo hned 54 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Lukáš Studnař v dresu Generálního ředitelství cel s časem 05:25. Druhý doběhl Zdeněk Krejčí (05:33) před Petrem Vymazalem (05:38) oba z Celního úřadu pro Olomoucký kraj. V ženské kategorii si nejlépe vedla Ivana Klímová (06:30) z CÚ pro Kraj Vysočina, pronásledovaná dvojicí June Rognmo (06:53) a Kari Vik Eines (06:56) v barvách norské celní správy.



Na trať hlavního závodu „Krušnohorské desítky“, který odstartoval generální ředitel Celní správy ČR Milan Poulíček, vyrazilo v sobotu 67 běžců, mezi nimi i 24 žen. Výkony běžců sledovalo několik desítek přihlížejících diváků. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat Zdeněk Krejčí, který zdolal trať v čase 38:08 a stal se novým Mistrem Celní správy ČR v bězích. Druhý doběhl Lukáš Studnař (38:43) před Benjaminem Luberem (39:08) z Německa. Na loňského mistra Petra Vymazala zůstala čtvrtá příčka.

V ženách bylo pořadí stejné jako na mílové trati. První Ivana Klímová, která potřebovala k zvládnutí 10kilometrové trati čas 47:10, druhá doběhla June Rognmo s časem 48:23 a třetí Kari Vik Eines (48:57).

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii muži Lukáše Studnaře a v ženách June Rognmo.

Čeští celníci nepodlehli tlaku ze strany konkurence zahraničních kolegů a v běžeckých přeborech obstáli doslova na výbornou.

  • Jiří Nejedlý

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru