FOTO: Touto oborou projdete po dřevěné lávce, divoká zvířata uvidíte netradičně z výšky
Obora sv. Linhart. Foto: Lucie Hepnerová
Výlety

Karlovy Vary - Karlovy Vary zná každý jako město kolonád, oplatek, pramenů a nebo festivalů. Jenže Karlovy Vary nabízejí daleko více. Vydejte se prozkoumat Karlovarské lesy a poznejte místní přírodu, tak ji znal i Karel IV. Obora je krásná jak v létě, tak má své kouzlo i v zimním období.

Obora sv. Linhart, která se rozkládá na ploše 67 hektarů a nabízí ojedinělý pohled na zvířata a krajinu, a to shora. K tomu jsou postavené soustavy můstků, které místy vyvedou stezku až do šestimetrové výšky.

Obora má tři části. Přímo u Linhartu je možné pozorovat jelena siky Dybowského, ve střední části daněk skvrnitý a špičce obory je k vidění prase divoké.

Obora je vytvořená pro pozorování zvěře. Napříč krajinou procházejí dvě pozorovací lávky, které zvěř může podcházet.

edeniky 1446

U budovy Linhart je umístěna také samostatná zastřešená pozorovatelna. Z té je krásný výhled na pasoucí se zvěř na přilehlém palouku. Cesty podél obory i pozorovací lávky jsou součástí naučných okruhů a jsou na nich informační tabule. Celý 3,5km výlet se dá projet i s kočárkem.

Stezka vede také k malým rybníkům, kde návštěvníci můžou pozorovat vodní hmyz.

Parkování a lanové centrum

Zaparkovat se dá podél cesty hned vedle přírodního lanového centra nebo na protilehlém parkovišti. Lanové centrum je pro děti od 5 let. Pro menší děti je hřiště s různými lanovými prvky. Vstup sem je zdarma. K centru patří i Stromové domky. Na stezce ve stromech jsou 2 dřevěné domečky a jedna vyhlídková plošina. Vše je propojeno. K domkům je vstup povolen jenom v doprovodu instruktora.

To není vše

V Lázeňských lesích je možné projít i další stezky, například Stezka siluetami zvířat nebo Dendrologická stezka.

Občerstvení

To je možné zakoupit v chatě Linhartka přímo u lanového centra. Je zde také kavárna, která je zároveň i infocentrem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru