Chystáte se koupat k jezeru Most? Poradíme, jak zjistíte aktuální teplotu vody
Malá pláž u jezera Most. Na tuto můžete i se svými psy. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Most - Jezero Most, rekultivovaná plocha po hnědouhelném lomu na okraji města Mostu, se stala hned po loňském zpřístupnění veřejnosti oblíbenou rekreační lokalitou. Láká zejména průzračně čistou vodou.

Letního počasí avizovaného minimálně na první polovinu tohoto víkendu využijí stovky lidí, aby přijely do Mostu za vodními radovánkami. Jaká je ale v jezeře teplota vody? Aktuální hodnoty přináší Palivový kombinát Ústí na svém webu. Na jezeře jsou totiž měřící místa.

Podle hodnot zveřejněných v době vydání článku, to znamená před devátou hodinou ranní, je teplota vody v jezeře 21,1 stupně Celsia. Jen pro srovnání: na jezeře Milada u Ústí voda nedosahuje ani dvaceti stupňů Celsia.

Jezero Most má rozlohu 309 hektarů. V nejhlubším místě má 71 metrů a voda je průhledná až na vzdálenost osmi metrů. Napuštěné je průmyslovým přivaděčem z řeky Ohře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru