Rezervace Bastei a skalní most Basteibrücke je nejnavštěvovanější místo v Saském Švýcarsku. Tento unikát se jen tak nevidí
skalní most Basteibrücke
Výlety

Německo - V oblasti Bastei se rozkládá přírodní rezervace Naturschutzgebiet Bastei s rozlohou okolo 800 hektarů. V Saském Švýcarsku jde o nejstarší přírodní park založený v roce 1938. Největší atrakcí areálu je dlouhý kamenný most o délce 76 metrů vklíněný mezi skály, tzv. Basteibrücke.

Kamenný most postavili lidé v roce 1826, kdy se Saské Švýcarsko začalo zpřístupňovat prvním turistům. Dnešní podoba mostu je z roku 1851, most vede přes Kuní jámu (Mardertelle) a spojuje tak Bastei se skálou Neurathen, kde v terénu najdete poslední pozůstatky hrádku z poloviny 14. století.

0907vyletkz2

K Bastei se dostanete po silnici z Bad Schandau, Pirny a Hřenska. Je to necelých 20 km od hraničního přechodu Hřensko. Z Kurort Rathen vede k vyhlídkové plošině modrá značka.

0907vyletkz3

Přibližně 2 km před Bastei se nachází odstavné placené parkoviště, odkud se dopravíte autobusem přímo k Bastei. Přibližně 500 m od areálu Bastei se nachází druhé placené parkoviště. Výlet není vhodný pro kočárky a vozíčkáře.

0907vyletkz4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru