Babí léto na kole: 4 trasy, které si užije celá rodina
Ilustrační foto
Výlety

Přemýšlíte, jak si užít rodinné dopoledne na čerstvém vzduchu? Za cyklovýlety křížem krážem českou krajinou nemusíte jezdit nikam daleko, teplický kraj skýtá pohodové stezky, které si na kole užije celá rodina včetně babičky s dědečkem.

Vybrali jsme pro vás nenáročné trasy, které pohodově zvládnou i nejmenší členové rodiny v dětské sedačce na kole. Převážná část výletů vede krásnou krušnohorskou krajinou po perfektně upravených asfaltkách a rovince.

Od Kyjova do Zadní Doubice

Příjemná a nenáročná trasa vás 15 km provede Českým Švýcarskem. Stezka začíná v Kyjově a vede kolem Dixova mlýnu, krásných skalních útvarů nebo třeba ledové jeskyně. Cesty vedou převážně po rovině a kvalitním povrchu, který zvládne cyklovozík i malý začátečník.

Pohoda na kole okolo jezera

Z Teplic je to k jezeru Milada sotva půl hodiny. Zatopený lom a druhé největší severočeské jezero je ideální místo nejen pro rybaření a lenošení u vody, ale také výlety na kole. Nenajdete tady sice běžně značené cyklostezky, ale okolí jezera je protkané řadou udržovaných asfaltových cest vedoucích převážně po rovině, které zvládnou jak malí cyklisté, tak i senioři.

Na kole po Ježíškově cestě

Boží dar je sice známý jako centrum zimních sportů (lyžování, snowboarding a další), na podzim je to však ideální místo pro výlety s dětmi. Ať už na kole nebo po svých. Takzvaná Ježíškova cesta vede malebnou krajinou v okolí města Boží dar a na výběr máte ze dvou okruhů. Jeden má necelých 6 km, druhý je dlouhý 13 km. Oba však pohodově zvládnou malí cyklisté i cyklovozíky. Cesty jsou navíc ozvláštněny herními atrakcemi a dřevěnými soškami pohádkových bytostí, které výlet na kole v dětských očích náramně zpestří.

Okolo rašeliniště i rybníku

Pokud si chcete na kole užít panenskou přírodu a klidnou atmosféru, Novodomské rašeliniště je pro takový výlet jako stvořené. Celý okruh sice čítá okolo 17 km, je však rovinatý a nenáročný. Ideální je zaparkovat auto nedaleko Bezručova údolí u čerpací stanice na silnici číslo 7. Část stezky vás provede kolem rašeliniště i Starého rybníka, který je ideálním místem pro odpočinek a malou svačinu, a nakonec vás dovede opět ke startovnímu bodu u parkoviště.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru