OBRAZEM: Navštívili jsme jedno sympatické místo a není to z ruky! Podívejte se do oceněného kempu v Bílině
Kemp v Bílině a nové chatky. Foto: Helena Jánošíková
Výlety

Ústecký kraj – Možná bude někomu připadat absurdní vypravit se na prázdninový pobyt na místo vzdálené jen několik kilometrů. Ale i v kraji, který je znám svou těžební a průmyslovou výrobou, lze najít krásná, jak historická, tak i přírodní zákoutí pro oddech a relaxaci. Místo vhodné pro trávení společného času s rodinou nebo přáteli, vhodné pro dospělé i pro děti, a také třeba pro vašeho domácího mazlíčka. Věřte, že takové místo existuje...

Pod úpatím úchvatné hory se v údolí, v krásném parku, nachází malebné Lázně Kyselka ve městě zvaném Bílina. A za vlakovou stanicí, přes koleje, dojdete také k restauraci s velikou terasou, dětským hřištěm a přilehlým koupalištěm s autokempem. Město Bílina je lázeňským městem, které se nachází v Ústeckém kraji v okrese Teplice a okouzlí vás svými památkami, krásnou přírodou a tajemnou horou Bořní. Bořeň je skalnatý, znělcový vrch, jehož vrchol se nachází ve výšce 539 m n. m. a vévodí nejen městu Bílině, ale také celému Českému středohoří.

Město Bílina se proslavilo zejména díky léčivým pramenům nazývané Bílinská kyselka. Od počátku 19. století se město zapsalo v novodobé historii jako lázeňské a proslulo svými léčebnými lázněmi s přírodní minerální vodou. O minerálních vodách v Bílině se zmiňuje už v první polovině 16. století kronikář Václav Hájek z Libočan, ale až v roce 1712 byly zdejší prameny vyčištěny. Ve 2. polovině 18. století se začala zdejší voda stáčet nejprve do hliněných džbánků, které byly rozváženy po okolí a až později byla voda stáčena do lahví. Lékaři již tehdy doporučovali Bílinskou kyselku při nemocech dýchacích cest, záduše, při počátečním stadiu onemocnění tuberkulózou plic a dalších onemocněních.

V lázeňském parku, kde jsou rozmístěny lázeňské budovy, se nachází také letní kino, kde v letní sezóně promítají každý pátek a sobotu filmy a konají se zde různé koncerty. Nedaleko odtud je lesní kavárna, která vás uchvátí svou architekturou a atmosférou. Je tu i dětské hřiště s pískovištěm, také pódium pro živou hudbu a často se tu, pro svou romantickou atmosféru, která tu panuje již od roku 1893, konají svatby. Na druhém konci parku pak naleznete restauraci s minigolfem. Rozsáhlý park byl v Bílině vybudován v roce 1855. Lázeňský komplex Kyselka prochází v posledních letech rozsáhlou obnovou a město Bílina se snaží vzkřísit někdejší slávu tohoto krásného místa uprostřed lesů.

Fotogalerie

Pokud budete hledat ubytování, můžete využít nabídky autokempu a zajistit si nocleh třeba v chatkách nebo si postavit stan či zaparkovat přívěs, možností je i lůžko na ubytovně. Zázemí je velice dobré, ať už se jedná o toalety, sprchy, venkovní koryto s pitnou vodou nebo kuchyňku, ve které je lednice s mrazákem, sporák, základní kuchyňské nádobí a také mikrovlnná trouba.

Ceny jsou též velice příznivé, za 2 až 5lůžkovou chatku zaplatíte 300 až 750 Kč, stan nebo přívěs vás vyjde na 50 Kč za den a lůžko na ubytovně je k mání za 140 Kč na den. Chatičky jsou rozestavěné v půlkruhu, ve dvou řadách a uprostřed je louka pro stany s centrálním ohništěm a stoly s lavicemi. Je to skvělé místo pro společná setkání.

Přilehlé koupaliště sestává ze dvou bazénů, menšího brouzdaliště a velikého bazénu, který z jedné strany začíná metrovou hloubkou, zde je i tobogán a od necelé poloviny bazénu, která je přehrazena bójkami je část určena plavcům. Jsou zde i dvě skokanské věže. Tomu všemu vévodí úchvatný výhled na Bořeň.

Bezpečnost vašich věcí vám na koupališti zaručí uzamykatelné skříňky a vy si tak v klidu můžete užívat vodní radovánky. I zde samozřejmě naleznete pítko s pitnou vodou, toalety a šikovné převlékárny. V areálu koupaliště platí zákaz kouření, kouřit je povoleno pouze na místech k tomu určených, která jsou označena cedulkou a vybavena popelníkem.

Na koupališti se pořádají také kurzy potápění a jsou zde k dispozici hřiště na pétanque, beach volejbal a dětské prolézačky. Kromě restaurace jsou v areálu i dvě bistra. Vstupné činí 100 Kč pro dospělou osobu a 50 Kč za dítě, návštěvníci kempu mají vstupné o polovinu levnější. Výše vstupného je vykompenzována dobrým a bezpečným zázemím a nabízenými službami.

Takže pokud vás naše vyprávění zaujalo, máte další tip, kam vyrazit, ať už na výlet nebo na pár volných dní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru