TIP NA VÝLET: Vydejte se do Drábských světniček v Českém ráji
Foto: Lesy ČR
Výlety

Mladoboleslavsko - Zřícenina skalního hradu Drábské světničky ve Středočeském kraji se otevírá 1. dubna veřejnosti. Památku spravují Lesy České republiky.

„Okenice a dveře ve vstupním objektu, které v zimě brání vstupu na prohlídkový okruh, jsme během pondělního dopoledne odstranili. Areál je otevřený,“ řekl lesní správce z Nymburka Miroslav Němeček.

Koncem března podnik opravil pískovcové schody v prohlídkovém okruhu a obnovil dřevěné zábradlí před vstupem do hradu. Další práce čekají už na sezónu. Návštěvníky ale neomezí. Plánovaná je například oprava kovových zábradlí a instalace dalších i budování chodníků a protierozních zdí.

S koncem turistické sezóny se Drábské světničky zase uzavřou, a to 31. října.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru