Školáci ze základní školy Buzulucká vysadili na školní zahradě třiadvacet nových stromů
Foto: ZŠ Buzulucká Teplice
Zajímavosti

Teplice - ZŠ s RVMPP Buzulucká Teplice se zapojila v roce 2022 do grantové výzvy Sázíme budoucnost vyhlášené Nadací Partnerství. V rámci projektu Nový život na školní zahradě vysadili žáci za pomoci dobrovolníků z partnerských firem na podzim roku 2022 v areálu školní zahrady celkem 23 kusů stromů.

Výsadba nahradila část stromů, které musely být vzhledem k zdravotnímu stavu vykáceny, a bude sloužit také k seznámení návštěvníků školní zahrady s různými druhy dřevin. Celkem bylo vysazeno sedm ovocných stromů a šestnáct stromů listnatých. Každý strom si vzala při výsadbě pod patronát jedna z tříd, které školu navštěvují, prvňáčkům s výsadbou pomáhali deváťáci.

Každá třída se bude o svůj strom starat, sledovat jak sílí a roste, průběžně v horkých měsících doplňovat vodu do závlahových vaků. Některé třídy tak budou moci sklízet sladká jablíčka, třešně nebo hrušky, jiné zase odpočívat ve stínu mohutného platanu nebo sklízet žaludy či kaštany pro lesní zvířata.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru