Swap Teplice chystá nový výměnný festival. Foto: město Teplice
Teplice

Teplice - 11. února, již tradičně v TJ Sokol Trnovany. Oblečení, obuv, hračky, nářadí, knihy, domácí dekorace, šperky, kosmetika a mnoho dalšího si budou moci návštěvníci najít na výměnném festivalu - alias swapu. Vstupné je 100 Kč na osobu (děti do 13 let včetně zdarma). Každý návštěvník má možnost odnést si jednu nákupní tašku věcí, za každou další tašku je příplatek 50 Kč.

Kromě tradičního swapu čeká na účastníky pestrý doprovodný program. Posuďte sami. Ve 12:00 si můžete poslechnout povídání na téma Sudety a recyklace od Hannah Saleh - filmařky a umělkyně z Teplic. Ve 13:00 pokračujeme na téma Cirkularita v textilním průmyslu s Anetou a Štěpánkou. Celodenní dětský koutek s hlídací babičkou usnadní swap rodičům, tvořivé kurzy pro děti zabaví kreativní jedince, gurmánský koutek od Claris a Filipa potěší nejednoho labužníka, jiné potěší chutné zelené microgreens, napříč zájmy a věkem by mohla zaujmout trička s originální malbou nebo ručně vyrobené šperky. I tentokrát bude k dispozici švadlenka Dáša, která umí kouzlit s textilem, a  opraváři, kteří opraví vše, co potřebujete, i elektroniku.

11. února, na festival můžete přinést: oblečení, obuv, hračky, knihy, domácí vybavení, sportovní náčiní, květiny, hygienické potřeby. Vstupné je 100 Kč na osobu (děti do 13 let včetně zdarma). Každý návštěvník má možnost odnést si jednu nákupní tašku věcí, za každou další tašku je příplatek 50 Kč. Je vhodné donést věci předem – ve středu 7. února 17:00-19:00 nebo v pátek 9. února 9:00-11:00, a to přímo do sokolovny. Parkování je volně přístupné v areálu sokolovny. Kvůli rekonstrukci potoka u Metelkova náměstí je příjezd možný pouze zezadu z Horské ulice. Podrobné instrukce k akci najdete zde.

SWAP alias výměna proběhla poprvé v únoru 2019 díky nadšení pár dobrovolníků. Do dnešního dne se těchto výměn uskutečnilo 28 a jejich obliba stále roste. Swapovací koutky se staly i pravidelnou doplňkovou aktivitou veřejných festivalů v Teplicích. Kromě jednorázových swapů funguje stálý swapový sklad dětských věcí v Jankovcově ulici v Teplicích a online FB skupina Swap Teplice. V červenci 2023 byl zaregistrován spolek Swap Teplice, z. s. Jeho cílem je propojovat lidi i firmy na Teplicku, kteří mají nevyužité věci, s dalšími firmami či lidmi, kteří tyto nevyužité přebytky mohou využít. Podporujeme tak cirkulární komunitu ve svém okolí. Usilujeme také o otevření nového akčního Re-use centra nevyužitých věcí pro Teplice a blízké okolí. 

Pro více informací o Swap Teplice a nadcházejících akcích, včetně vzdělávacích programů, navštivte naši webovou stránku https://swapteplice.cz/. Lze nás kontaktovat e-mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo na telefonním čísle: 777 246 304 (Michaela Klennerová).  

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru