Na Teplicku je nově komunitní domov pro osoby s autismem
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Teplice

Suché - V obci Suché na Teplicku byla slavnostně otevřena „Doubravka - komunitní domov Suché“. Moderní a bezbariérové pobytové zařízení poskytuje zázemí osobám s poruchami autistického spektra (PAS) i jejich rodinám. Unikátní projekt spojuje sociální péči, důraz na aktivizaci klientů a obohacení komunitního života.

V Doubravce je momentálně osm klientů, další se budou do komunitního domova o dvanácti lůžkách přesouvat. Centrem budovy jsou velké denní místnosti s atriovou zahradou a společná multifunkční místnost. Pro klienty je zajištěno ubytování, stravování, nepřetržitá komplexní pomoc a péče garantovaná kvalifikovanými zaměstnanci.

První myšlenka na výstavbu centra padla již před šesti lety. Centrum však otevřelo a úspěšně funguje teprve od února letošního roku. Hlavním strůjcem celého projektu je Tomáš Minařík, předseda spolku Sociální a zdravotní služby Teplice, z. s. „Doubravku bereme jako pilotní projekt. Naším cílem je vybudovat několik dalších domovů komunitního typu v Ústeckém a Středočeském kraji,“ nastínil plány do budoucna Tomáš Minařík.

Jeho práci chválil nejen hejtman Jan Schiller. „Děkujeme za všechno, co děláte. Jste velký srdcař. Takových lidí bychom v kraji potřebovali mnohem víc. Máte za mě velký respekt,“ vysekl poklonu Minaříkovi hejtman Jan Schiller.

Projekt má ambici přispět k veřejnému životu v obci Suché nedaleko Modlan, dává pracovní uplatnění místním obyvatelům. V části přilehlé k veřejné cestě je situován prostor, který bude brzy fungovat jako občerstvení s vyhlídkou na cyklotrase k jezeru Milada.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru