Čtvrtstoletí spící výpustě Proboštovského rybníka nechtěly povolit
Foto: Archiv OÚ Proboštov
Teplice

Proboštov – Proboštovský rybník láká k procházkám místní i přespolní. V současné době navíc přitahuje pozornost ustupující hladinou vody. Rybník se po čtvrtstoletí vypouští a rybářům dává pěkně zabrat.

„Ani přes enormní úsilí hasičů a rybářů se nepodařilo zvýšit odtok vody,“ komentuje situaci místostarosta Roman Nešetřil. Voda tak odtéká velmi pomalu a plánovaný výlov, který se měl konat poslední říjnový víkend, bude podle Nešetřila posunutý minimálně o týden.

Na uvolnění odtokových cest pracovali společně rybáři s proboštovskými hasiči celé tři dny. Čtvrtstoletí spící výpustě nechtěly povolit. „V úterý 26. října se za pomoci čerpadla a hadic s proudnicí s nejvyšším tlakem borcům z rybářského svazu nakonec povedlo výtok ve stavidle prošťouchnout,“ informuje o výsledku spolupráce místostarosta.

Otázkou podle něj zůstává termín výlovu. Jak nám potvrdil, není ani víkend 6.-7. listopadu jistý. Vše závisí na rychlosti odtoku vody. Po odlovu bude následovat revitalizace Proboštovkého rybníka, při které dojde k odbahnění, rekonstrukci hráze, rozšíření ostrůvku a k dalším úpravám. Podle Nešetřila dosáhnou celkové náklady na revitalizaci objemu téměř 16 miliónů korun. Z 90 procent je ale pokryje dotace z Operačního programu Životního prostředí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru