OBRAZEM: Osecké tradiční trhy nabídly v sobotu potěšení pro oči, kulinářská lákadla i praktické předměty
Letošní Flérové trhy Babí léto v Oseku byly jednodenní. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Osek - V areálu Cisterciáckého kláštera v Oseku se v sobotu 7. září konala tradiční akce Flérové Babí léto. Na rozdíl od předchozích ročníků, kdy trhy probíhaly ještě v neděli, byla letos akce pouze jednodenní. Smůlu tak měli návštěvníci, kteří v sobotu z důvodu špatného počasí nedorazili a plánovali, že se na trhy podívají až druhý víkendový den.

Tržiště letos nabídlo jako každý rok ručně vyráběné zboží s ukázkami jeho výroby. Návštěvníci si mohli vybrat z nejrůznějších keramických hrnků, talířů, misek, ale i sošek a obrázků. Nabídka zahrnovala i gastronomická lákadla. U jednoho ze stánků voněly ručně vyráběné cukrovinky, velký zájem byl o domácí sýry nebo o tradiční dubské perníčky.

Milovníky přírodních materiálů lákal stánek s drátěnými ozdobami, oblibě se jako každý rok těšily výrobky ze dřeva, textilní doplňky, hračky, tašky nebo polštářky. Pro radost případně už jako vánoční dárek tu zájemci nakupovali nejrůznější šperky. Náhrdelníky s pravými kameny, s korálky, ale také velmi pěkné náramky z pravé kůže, zdobené kovovými segmenty. U stánku s koženými výrobky jste si ostatně mohli koupit i notesy a bloky v luxusních vazbách, nebo kupříkladu ražené kožené náušnice.

Počasí letošním trhům příliš nepřálo. Bylo poměrně chladno a slunce se ukázalo jen sporadicky. Přesto si cestu do areálu kláštera našly desítky lidí. Organizačně se na pořádání akce podílelo kromě serveru Fler, Informační a turistické centrum Osek, osecký klášter a rodinná firma Radostný dům.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru