Ze zahájení lázeňské sezóny v roce 2022. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – Blíží se kvapem víkend. Počínaje pátkem 24. května a konče nedělí 26., se v centru města sejde nejvíc lidí za celý rok. Zahájení jubilejní, 870. lázeňské sezóny každoročně přitahuje místní i zvědavce z okolí. Několik pódií, desítky stánků, atrakce, pivní stany, pro každého něco. Pro fajnšmekry s vyhraněným hudebním vkusem, pro pohodáře, kteří se přijdou hlavně bavit, pro návštěvníky všech generací, vyznání a vkusu. Každý tu najde to své.

Z pátečního programu chci upozornit na skvělou kapelu Zrní, nebo na zdařilý film Olgy Malířové Špátové Django o Petru Jandovi z Olympicu. Obojí nabídne scéna Letní kino na zámku. Za pozornost stojí i jazzový projekt Otto Hejnice Beringia, v němž pod názvem Organism představí špičkové světové hráče. Tenhle ojedinělý projekt se koná na scéně za Zahradním domem.

Ze sobotního programu doporučuji kapely Wohnout a Pražský výběr, které vystoupí na Ptačích schodech. Na scéně za domem kultury si můžete vychutnat skvělý revival Metallicy z Berouna, velmi zajímavou ženskou kapelu Vesna, která propojuje folklór s popovými prvky a za Zahradním domem rozbijí na kusy společenskou svázanost psychedeličtí Primitive Group of Prague.

Z nedělní nabídky bych vypíchla hard rockovou kapelu Votchi nebo pro rockery staršího data vydání Adama Ďuricu s kapelou. Obé si můžete poslechnout na Ptačích schodech. Celý program Lázeňské doplní až neuvěřitelné množství doprovodných akcí. Divadelní představení, vystoupení dětských souborů, výstavy… Zkrátka, nejspíš nebudete vědět, kam dřív skočit. Hlavně si letošní Lázeňskou užijte naplno a bez újmy. Celý program je k dispozici zde: https://www.dkteplice.cz/2024/04/zahajeni-870-lazenske-sezony-v-teplicich/

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru