Seznamte se s Čechy, kteří zásadně ovlivnili rozvoj Brazílie
Pondělní akce se koná v knihovně v Lipové ulici v Teplicích
Co se chystá

Teplice – V rámci projektu Kulturní dědictví UNESCO 2023 se v Regionální knihovně v Teplicích koná v pondělí 2. října přednáška k zahájení výstavy Česko-brazilská stopa. Přednášet bude Petr Polakovič, ředitel Muzea české emigrace do Brazílie v Ralsku - Náhlově. Stěžejním tématem přednášky, která začne v 18 hodin, jsou příběhy českých osobností, které zásadním způsobem ovlivnily rozvoj Brazílie.

Posluchači získají informace například o Baťovi, Kubitchekovi, Fritzovi, Fringerovi a zmínky budou i rodácích z Teplic jako byli botanik Mikana nebo první velvyslanec v Brazílii Jan Klecanda-Havlas. Komentované zahájení výstavy se zmíněnou přednáškou se uskuteční ve společenském sále v přízemí teplické knihovny v Lipové ulici. Vstup na akci je volný.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru