Foto: Zámek Stekník
Výlety

Lounsko - O víkendu se koná tradiční akce Víkend otevřených zahrad. Správy zámků Krásný Dvůr a Stekník si při této příležitosti pro své návštěvníky připravily zajímavé programy.

Zámek Stekník

Zámek Stekník vás srdečně zve na prohlídku italských terasovitých zahrad s kvetoucími popínavými růžemi. Vůně, krása, tradice, historie, ale také setkávání a trendy jsou slova popisující Víkend otevřených zahrad, který se letos uskuteční ve dnech 8. a 9. června 2024.

Prohlídky rozkvetlých zámeckých zahrad jsou pro skupiny (minimálně 5 osob) s výkladem o italské terasovité zahradě.

Prohlídky samostatně do zahrad již od 10.00–17.00 h.

Mimořádné prohlídky zámeckých zahrad s průvodcem (minimálně 5 osob) začínají v: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00.

Do zahrad je možné si donést i vlastní piknikové deky.

Zámek Krásný Dvůr

Na sobotu je pro návštěvníky připravena speciální přírodovědnou procházku „Údolím potoka Leska“, která skloubí poznání krás romantické zahradní architektury přelomu 18. a 19. století s poznáváním přírodních zajímavostí zdejšího krajinářského parku. Účastníci programu prožijí spolu s místní ornitofaunou ptačí rok, seznámí se s vzácnou entomofaunou i zajímavostmi vodního světa. Proniknou do tajů chemie vody a odhalí rizika, která by mohla ohrozit křehkou krásu místního ekosystému. Začíná se v sobotu v 10.00 hodin od zámku. Okruh je vhodný pro děti či rodiny s dětmi a vedneí zámku doporučuje zakoupit vstupenky online předem.

Od 13. hodin se návštěvníci mohou těšit na mimořádný prohlídkový okruh, který se koná pouze několikrát do roka, a nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do života a odkazu Jana Rudolfa Černína, zakladatele zámeckého parku v Krásném Dvoře. Připojte se a objevte fascinující příběh tohoto významného šlechtice, který svým působením zanechal nezapomenutelnou stopu v historii a krajině Krásného Dvora. Tento speciální okruh přiblíží nejen osobnost Jana Rudolfa Černína, ale také jeho rodinný život, záliby a kulturní kontext doby, ve které žil a tvořil.

Na sobotní večer je pro návštěvníky připravena komentovaná procházka zámeckým parkem, která začíná ve 20.00 hodin. Doporučuje se si s sebou vzít nejen vhodnou obuv, ale také baterku. Komentovaná procházka přírodně krajinářským parkem na naplánována také v neděli 9. června od 10.00 hodin.

Délka komentovaných procházek je zhruba 120 minut.

Speciální prohlídky a okruhy doporučuje vedení zámku zakoupit ONLINE.

To není vše!

O víkendu otevřených zahrad na zámku Krásný Dvůr kavárna AMMA srdečně zve návštěvníky na speciální grilování! Každý si může vychutnat lahodné grilované pochoutky v nádherném prostředí zámeckých zahrad. Kavárna je otevřena 8. – 9. června od 10 do 23 hodin!

Program:

8. 6. 10.00 Údolím potoka Leska

8. 6. 13.00 Mimořádný okruh Na zámek za Janem Rudolfem

8. 6. 20.00 Večerní komentovaná procházka parkem

9. 6. 10.00 Komentovaná procházka parkem

9. 6. 13.00 Mimořádný okruh Na zámek za Janem Rudolfem

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru