Teplice – Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich by měl radost. I mezi mladými kuchaři se najdou tací, kteří mají o vaření opravdu zájem a jsou  zruční. Jedním z nich je Jakub Linc, student Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy Teplice, který postoupil do finále 3. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

Panini s tuňákem od Jakuba

Do soutěže se letos přihlásilo 123 studentů z 35 středních škol. Mladé kuchařky a mladí kuchaři připravovali v korespondenčním kole originální a rychlou svačinu za použití hlavní suroviny tuňáka. Porota pod dohledem odborného garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky vybrala celkem 15 finalistů, kteří se utkají ve finále 8. prosince v pražském studiu Chefparade+ o ceny v celkové hodnotě 20 000 korun a tuňákové výrobky Rio Mare.

Živé finále bude moderovat Markéta Hrubešová. Vybraní soutěžící předvedou své kulinářské umění před odbornou porotou ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole Jiří Král. Ve finále mají studenti na přípravu receptu 20 minut.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru