Teplice – Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich by měl radost. I mezi mladými kuchaři se najdou tací, kteří mají o vaření opravdu zájem a jsou zruční. Jedním z nich je Jakub Linc, student Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy Teplice, který postoupil do finále 3. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.
Do soutěže se letos přihlásilo 123 studentů z 35 středních škol. Mladé kuchařky a mladí kuchaři připravovali v korespondenčním kole originální a rychlou svačinu za použití hlavní suroviny tuňáka. Porota pod dohledem odborného garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky vybrala celkem 15 finalistů, kteří se utkají ve finále 8. prosince v pražském studiu Chefparade+ o ceny v celkové hodnotě 20 000 korun a tuňákové výrobky Rio Mare.
Živé finále bude moderovat Markéta Hrubešová. Vybraní soutěžící předvedou své kulinářské umění před odbornou porotou ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole Jiří Král. Ve finále mají studenti na přípravu receptu 20 minut.