Proboštovský jarmark odstartoval velikonoční svátky v obci
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Proboštov – Náměstí Svobody před obecním úřadem v Proboštově zaplnily ve čtvrtek 6. dubna lidé a stánky tak, že náměstí působilo menší, než ve skutečnosti je. Od 13 hodin se tu rozjel tradiční Velikonoční jarmark. Oproti předešlým dnům se naštěstí vyčasilo a teploty na slunci vyšplhaly na deset i dvanáct stupňů. Návštěvníků přišla pěkná řádka.

Ve stáncích nabízeli prodejci řemeslné výrobky. Sehnat jste tu mohli textilní hračky a dekorace, ubrousky pro školáky a bytové doplňky. K dostání byly sladkosti, domácí med, zabíjačkové dobroty od řezníka, šperky, oděvní doplňky a mezi prodejci se objevili i studenti Biskupského gymnázia v Krupce. Ti mají dvě firmy, ve kterých vyrábějí a prodávají granolu, proteinové kaše a pečené čaje. Konkrétně jsme u stánku natrefili na Matyáše Vondráka, Anastázii Zvoníkovou a Aleše Váchu.

0704jarmarkkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Na prostranství před proboštovskou radnicí stál velký stan s občerstvením, pojízdná výrobna a prodejna langošů a provizorní samoobslužná terasa. Točilo se pivo, mohli jste se zahřát teplou kávou, horkou čokoládou nebo čajem, zakousnout něco dobrého a popovídat si se sousedy. V permanentním obležení bylo i malování na obličej pro děti a v nedaleké místní knihovně pořádali velikonoční dílničky.

0704jarmarkkz3

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru