Aprílové Velikonoce v Informačním centru Elektrárny Ledvice měly úspěch
Foto: Ota Schnepp, ČEZ
Zajímavosti

Ledvice – Velký úspěch měly u 152 návštěvníků + dvanáctičlenné již dříve objednané exkurze z ústecké ZŠ v Neštěmicích aprílové Velikonoce v Informačním centru klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice.

Na děti, co zavítaly s rodiči na prohlídku, totiž čekalo velikonoční tvoření a různé soutěže. Například spočívaly v tom, že se snažily poslepu správně přilepit zajíčkovi ocásek, házely míčky na cíl a případně absolvovaly i slalom mezi permoníky a průlez starou důlní štolou s obarvenými vajíčky na polévkové lžíci. Ta naštěstí byla gumová, takže paní uklízečku žádná práce se stíráním žloutků a bílků nečekala.

„Tak vysoká návštěvnost nás potěšila. S dětmi přišli jak zaměstnanci elektrárny, tak i rodiče z blízkého i vzdálenějšího okolí. Jsme rády, že se nám podařilo připravit celodenní program pro rodiny s dětmi a všichni si užili naši podobu vítání svátků jara,“ uvedla za tým průvodkyň, které se na místě dětem věnovaly, Dana Daňková. Jak dodala, na děti čekal suterén plný her a různých soutěží nejen s velikonoční, ale i energetickou tématikou. „Například musely se zavázanýma očima správně přilepit ocásek zajíčkovi, proběhnout mezi permoníky s vajíčkem na lžíci či si vyzkoušely, jak se skáče po energetické panákovi namalovaném trvale na podlaze.“ Hlavně maminky pak pomáhaly ve velikonoční dílničce svým ratolestem s papírovou tvorbou čehokoliv, co ve finále připomínalo krásné zajíčky, malované kraslice, slepičky, kytičky a podobně.

0304cezkz2

Foto: Ota Schnepp, ČEZ

Se Štěpánem a Terezkou přijela do infocentra z Vysoké Pece na Chomutovsku Monika Solarová. „Moc se nám tu líbí, je to moc hezký,“ pokyvoval spokojeně hlavou malý Štěpán, který si vyzkoušel snad vše, co infocentrum k dětským nejen velikonočním hrátkám nabízelo. „A také musíš dodat, že taťka tu pracuje jako operátor bloku, tak jsme se přijeli podívat na jeho elektrárnu,“ doplnila ho maminka Monika. I Tereza spokojeně pokyvovala hlavou, jen místo velikonočního zajíce se snažila podle své plyšové předlohy vytvořit papírovou koalu.

„Děkujeme za krásný den pro děti, Míša a Dora Gondekovi z Liběšic u Žatce“; „Děkujeme za moc příjemné odpoledne, zdravíme z Litvínova“; „Byli jsme velice překvapeni, moc dobře připravená akce. Líbila se nám, včetně bezva filmu 3D. Rodina Hořákových.“ Tolik namátkou zápisy z 1. dubna v „pamětním bloku“ návštěvníků. Bohužel litvínovští pisatelé neuvedli svá jména a rodina Hořákových pro změnu odkud do Informačního centra klasické energetiky v Elektrárně Ledvice přijela.

0304cezkz3

Foto: Ota Schnepp, ČEZ

„I tak si těchto zápisů velmi ceníme. Jsou důkazem, že tematické akce v našem ledvickém infocentru mají u veřejnosti úspěch. Ať už to byly vánoční trhy chráněných dílen z okolí, halloweenské tvoření pro děti nebo nedávné večerní prohlídky na rozhlednu, které tuto zimu absolvovalo 631 osob. Tentokrát jsme k nám pozvaly rodiny s dětmi, aby u nás oslavily blížící se velikonoční svátky, a jak je vidět, opět jsme se jejich zájmem a pochvalnými slovy trefili do černého,“ poznamenala Kateřina Bartůšková, vedoucí Informačních center Skupiny ČEZ.

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku a je jediné svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Návštěvníky přitom seznamuje s končící érou doby uhelné. Elektrárna Ledvice, respektive její moderní, vysoce ekologický výrobní blok s nadkritickými parametry, tuto éru jako poslední definitivně uzavře. V současné době ovšem pomáhá ještě řešit energetickou nezávislost České republiky.

Infocentrum nabízí tři patra nabitá zážitky a poznáním. Na návštěvníky tu čeká interaktivní expozice plná virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky jimž každý pozná, jak taková elektrárna vlastně funguje. Na jeho webu www.cez.cz/ledvice se mohou také zaregistrovat zájemci o výstup na nejvyšší rozhlednu v České republice. Pochopitelně jsou zde zveřejňovány i novinky co se prohlídek týče, tedy i předem naplánované tematické akce, které jsou pro veřejnost zdarma, stejně jako rozhledy ze 140 metrů nad zemí z ochozu severní podpůrné věže kotelny výrobního bloku 6.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru