K jezeru Barbora vznikne nová trasa pro cyklisty. Kdy bude hotovo?
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Statutární město Teplice pracuje na vybudování bezpečné cesty pro cyklisty směrem na západ, k oblíbené vodní nádrži Barbora u Oldřichova u Duchcova. V současné době se pracuje na úseku z Rooseveltovy ulice u Zámecké zahrady po křižovatku Rybniční a Mühligovy ulice.

Podle možnosti využití místa bude cyklotrasa ve čtyřech možných variantách:

  1. sdružený provoz chodec-cyklista
  2. oddělený provoz chodec- cyklista
  3. piktogramový koridor pro cyklisty
  4. ochranný pruh pro cyklisty

V několika úsecích se bude jednat o cyklostezku, tedy stavebně oddělený jízdní pruh vymezený cyklistům. Stavba těchto úseků v Libušině ulici, v ulici Čs. Dobrovolců a v ulici U Bílinské brány začala v dubnu tohoto roku, celkem by měla trvat dvacet týdnů a práce by tak měly být hotové zhruba v půlce září.

Tam kde není možné vybudovat cyklostezku, bude pro bezpečnější průjezd účastníků silničního provozu na kolech sloužit cyklotrasa – tedy cesta vyznačená svislým a vodorovným dopravním značením. V ulicích Rybniční, Denisova a Na Stínadlech už na něm v průběhu června začala firma pracovat.

„Ve středu 23. 6. provedli zástupci investičního oddělení a odboru dopravy magistrátu města kontrolu a soulad s projektovou dokumentací u investice města pod názvem "Cyklostezka Šanov - rozcestník cest Řetenice - Atomka". Bohužel bylo zjištěno, že realizační firma nepostupuje dle schváleného projektu, kdy šíře vodorovného značení nerespektuje výše uvedenou projektovou dokumentaci. Práce proto byly s okamžitou platností zastaveny a v současné době jednají zástupci magistrátu se zhotovitelem stavby o opravě a správném provedení.“, komentoval vzniklou situaci primátor Hynek Hanza.

Věc je zároveň konzultována s Dopravním inspektorátem Policie České republiky, který stejně jako u všech dopravních staveb i tento projekt schvaloval. Výsledek jednání by mohl být na konci příštího týdne. Investice města do projektu Cyklostezka Šanov- Atomka je 2,5mil korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru