Společná fotografie všech oceněných. Foto: Ústecký kraj
Lidé

Ústecký kraj - V prostorách Zahradního domu a galerie Teplice se konalo slavnostní vyhlášení výsledků čtenářské ankety Osobnost roku 2023 Ústeckého kraje. Nad projektem převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje.

Ten společně s radní pro školství, mládež a tělovýchovu Jindrou Zalabákovou a předsedou výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimilem Skálou předal oceněným certifikáty za přínos pro rozvoj regionu. Ocenění se udělovalo v těchto hlavních kategoriích – v kategorii podnikání a management, veřejná sféra, kultura, sport a dobrý skutek.

Hlasovalo 2 707 čtenářů, kteří rozdělili své hlasy mezi 25 laureátů. Absolutně nejvyšší počet hlasů získalo Salesiánské středisko Štěpána Trochty z Teplic, které se už přes třicet let stará o mladé lidi na okraji společnosti. Vloni se Salesiáni pustili do velkého díla – vybudovat ze staré ruiny v Trnovanech Živý dům. Za pomoci sponzorů se jim to podařilo a letos 20. června bude zařízení slavnostně otevřeno.

Jedno ocenění přezvala i Dagmar Kučerová, ředitelka Městské knihovny Louny. "Byla oceněna za výjimečný leadership knihovníků v Ústeckém kraji. Je předsedkyní Svazu knihovníků a jde ostatním příkladem, co všechno mohou knihovny udělat ve prospěch pro rozvoj kultury, vzdělávání, komunitního života a demokracie napříč celou naší společností. Byla členkou redakčního týmu při vydání publikace Ústeckého kraje „Falco a já“, která je určena pro děti z Ukrajiny a vyšla i v dalších jazykových mutacích," informovala na svém facebookovém profilu lounská knihovna.

Mezi dalšími oceněnými byli například student UJEP Jan Rössler, primářka Marie Váchová z nemocnice Most, ředitelka Charity Litoměřice Karolína Wankovská či trenér fotbalistů FK Teplice Zdenko Frťala.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru