Ambasadory letního olympijského festivalu u jezera Most jsou olympionici Barbora Špotáková a Ondřej Synek. Foto: ČOV/ Matyáš Klápa
Co se chystá

Most – Za necelých 6 týdnů vypuknou Letní olympijské hry v Paříži. Slavnostní zahájení olympijského festivalu u mosteckého jezera předběhne celý svět ještě o jeden den. Je nachystáno totiž už na čtvrtek 25. července. Uvidí jej celá republika, protože jej živě bude přenášet ČT 1. Nachystán je bohatý program, vstupné je zdarma!

Stačí se pouze zaregistrovat ZDE.

„Olympijský festival vždy začínal stejně jako olympijské hry, ale trochu nás to zastiňovalo. A my chceme zářit, proto jsme zahájení naplánovali na čtvrteční večer 25. července, a to ve spolupráci s Českou televizí, která bude slavnostní zahájení vysílat živě v primetimu na ČT 1. Bude to velkolepá show a něco výjimečného,” popsal místopředseda Českého olympijského výboru Libor Varhaník zodpovědný za Olympijský festival.

A co vás během výjimečného večera čeká? Od 20:00 startuje hudební vystoupení předkapely Vypuštěné Koupaliště, která rozproudí atmosféru před samotným slavnostním zahájením Olympijského festivalu u jezera Most. Ve 20:30 vyrazí průvod stovek mladých sportovců od kostela Nanebevzetí Panny Marie přímo do dějiště velkolepé akce.

Přesně ve 21 hodin pak začne přímý přenos slavnostního zahájení na programu ČT1. Večerem provedou olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle, zpěvačka a automobilová závodnice Olga Lounová a legendární sportovní komentátor a moderátor České televize Petr Vichnar.

Soutěž celebrit i koncert Mirai

Hudebně zábavný program odehrávající se na velkém pódiu bude obohacen o soutěž družstev složených z olympioniků a umělců. „Show spojí hned několik prvků. Budou tam tři družstva, která budou soutěžit nejen ve znalostech o historii olympismu, ale také v různých sportovních disciplínách. Nebude chybět Barbora Špotáková, Ondřej Synek, Zdeněk Godla, Aleš Valenta, Vavřinec Hradilek, Michal Novotný, Gabriela Soukalová, Richard Genzer a další,” prozradil Vichnar. Soutěží se budou prolínat i hudebně taneční vystoupení, které odstartuje známý francouzský výstřední tanec kankán. Navodí tak atmosféru Francie a jejího hlavního města Paříže, kde se přesně po sto letech konají olympijské hry.

O hudební část programu se postará oblíbená česká popová kapela MIRAI a Losers Cirque Company s dechberoucím akrobatickým číslem. Předpokládaný konec je plánován na 22:20. Pro návštěvníky bude posílena autobusová doprava před začátkem akce i po jejím skončení.

Fanzóna, vítání olympioniků i speciální program

Druhý den, v pátek 26. července, se od 14:00 otevře brána Olympijského festivalu, kde bude největší fanzóna, přes padesát olympijských i neolympijských sportů a zábavný doprovodný program. Už teď víme, že 30. července proběhne například den pro seniory, kde si bude moct vyzkoušet speciální sporty jako je Bolo Ball, Unicurling, nebo Mölkky. „V našem regionu jsou aktivní senioři s obrovským zápalem. Každý rok pořádají seniorské hry a jsou velmi soutěživí,” líčil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. 

Vedle nich se ale na Olympijský festival těší všichni obyvatelé Mostu i jeho okolí. „Olympijským festivalem žijeme od té doby, co jsme oznámili, že se bude konat u nás. V našem regionu nejsme na takové akce zvyklí a jsme vděční, že můžeme festival pořádat. Všichni se už moc těší,” řekl primátor města Mostu Marek Hrvol. A jaké sporty si chce vyzkoušet on? „Během 17 dnů snad stihnu všech 52 sportů, které tam budou,” uzavřel odhodlaně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru