Bude další práce? Investoři hledají průmyslové pozemky, nejčastěji v Ústeckém kraji
Rozestavěná hala na Litoměřicku. Foto: Olga Markuzziová
Zajímavosti

Ústecký kraj - V roce 2017 agentura CzechInvest přijala 216 poptávek investorů po nemovitostech v České republice. Oproti roku 2016 se poptávka po podnikatelských nemovitostech mírně zvýšila. Tento jev lze do značné míry vysvětlit globálně lepším ekonomickým klimatem, a tudíž větší ochotou investorů vytvářet investice dlouhodobého charakteru.

Nejčastěji byly poptávány průmyslové pozemky (47,2 %), dále výrobní haly (43,1 %) a kancelářské prostory (9,7 %). Ve 22,7 procentech všech poptávek se jednalo o brownfieldy.

Nejčastěji investoři poptávali průmyslové pozemky o rozloze 2 až 5 ha (27 %). Tradičně se jejich největšímu zájmu těšil Ústecký (17 %), dále Karlovarský (11 %) a Moravskoslezský kraj (10 %). Z hlediska průmyslových hal se nejčastěji zajímali o ty o velikosti 2 až 5 tisíc m2 (33 %), a to v Ústeckém (14 %), Moravskoslezském (12 %) a Jihomoravském kraji (11 %).

Z trendu předešlých let nevybočuje poptávka po kancelářských prostorech. Nejčastěji investoři poptávali ty o rozloze do 500 m2. Poptávky cílily zejména na města Praha, Brno a Ostrava.

Přestože investoři většinou přímo nepoptávají brownfieldové lokality – jejich regenerace totiž představuje riziko odkladu zahájení či rozšíření jejich aktivit – ve více než 22 procentech případů investoři poptávali i vhodné brownfieldové nemovitosti.

Nabídky podnikatelských nemovitostí CzechInvest připravuje z vlastní databáze, která eviduje podnikatelské nemovitosti ve veřejném i soukromém vlastnictví.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru