BMW vybuduje v Česku nové vývojové centrum pro autonomní vozy na důlní výsypce
Vizualizace zkušebního centra. Foto: BMW
Zajímavosti

Karlovarský kraj - V pátek 15. prosince 2017 oznámili zástupci skupiny BMW a představitelé České republiky plán vystavět v zemi zkušební centrum. Nacházet se bude na ploše o rozloze cca 500 ha poblíž města Sokolov v Karlovarském kraj na důlní výsypce.

Skupina BMW předpokládá jeho zprovoznění počátkem příštího desetiletí. V plánovaném zkušebním centru nalezne práci několik stovek lidí. Celková investice do vybudování centra se bude pohybovat v řádu stovek milionů eur. Jednat se bude o první vývojovou lokalitu společnosti ve východní Evropě.

Karel Kučera, generální ředitel CzechInvestu, zdůraznil význam investice pro Českou republiku: „Dnes úspěšně završujeme 2,5 roku trvající jednání, za kterým jen na české straně stojí práce více než 200 lidí z nejrůznějších rezortů a institucí celostátní i regionální úrovně. Zkušební prostor BMW Group je výstavním příkladem investic s vyšší přidanou hodnotou, o které nyní Česká republika stojí, a o které v CzechInvestu poslední roky usilujeme.“

V plánovaném vývojovém centrum v Sokolově bude skupina BMW pokračovat například ve zdokonalování v oblastech elektromobility, digitalizace, autonomního řízení či asistenčních systémů. Nové zkušební centrum skupina BMW vybuduje, protože její stávající centra v Aschheimu nedaleko Mnichova, v Miramas ve Francii a v Arjeplogu ve Švédsku již nemají dostatečné kapacity pro splnění požadavků na zkoušky vozidel.

Vhodné lokality pro nové centrum skupina BMW několik měsíců hledala v Německu a sousedních zemích. Požadavkům nejlépe odpovídala lokalita v Sokolově v České republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru