Do Ústeckého kraje přijelo v letní sezóně nejvíce turistů, více jich také u nás také tráví noc
Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Na základě sdělení Českého statistického úřadu v celé České republice ve 3. čtvrtletí 2017 se meziročně zvýšil počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních o 5,9 % a počet jejich přenocování o 4,2 %. V hlavní turistické sezóně se tak znovu potvrdil trend zvyšující se návštěvnosti. A jak je na tom Ústecký kraj? Nejlépe ze všech.

Meziroční přírůstek počtu přenocovaných nocí v Ústeckém kraji je vysoce nad republikovými 4,2 % (z celkového počtu 19,9 milionu přenocovaných nocí v hromadných ubytovacích zařízeních v ČR ve 3. čtvrtletí roku 2017) stoupl o 13,6 % více návštěvníků než loni, především díky zvýšení návštěvnosti nerezidentů. Nerezidenti strávili v Ústeckém kraji o 25,4 % nocí více než loni.

Do hromadných ubytovacích zařízení v celé České republice přijelo ve sledovaném období celkem 7,0 milionu hostů, což meziročně představovalo zvýšení o 5,9 %. Zvýšil se počet jak domácích, tak i zahraničních hostů. Rezidentů se ubytovalo o 650 tisíc více než hostů ze zahraničí. Počet domácích se meziročně zvýšil o 6,1 %, zahraničních o 5,8 %. Regionálně přibylo hostů ve všech krajích České republiky, ovšem nejvyšší přírůstek hostů zaznamenal Ústecký kraj, kde se ubytovalo o 16,8 % více návštěvníků než loni.

„Ústecký kraj má zkrátka co nabídnout, ať už je to nádherná příroda Českého Švýcarska, cyklistické vyžití na Labské stezce v Českém středohoří, sportovní aktivity v Krušných horách nebo výlety do historie Dolního Poohří. A že přijelo více nerezidentů, tedy míří k nám cizinci? Aby ne, vždyť jsme Brána do Čech“, komentoval radostnou zprávu radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš a dodává: „Jsem rád, že se úsilí Ústeckého kraje v propagaci cestovního ruchu zúročilo do zvýšené návštěvnosti kraje, dobrá práce. A já za ní děkuji našim pracovníkům v cestovním ruchu, všem ředitelům destinačních agentur, informačním centrům, hoteliérům, restauratérům i CzechTourismu.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru