Teplice - Přestože kapacita většiny teplických skautských oddílů doslova praská ve švech a skauting se v lázeňském městě těší oblibě, díky výraznému personálnímu posílení může nabídnout středisko Doubravka vhodným zájemcům – aktivním chlapcům a děvčatům od 8 let, kteří stojí o nevšední zážitky s partou fajn kamarádů a kamarádek, členství ve svých oddílech.

Do vedení dívčího a dvou chlapeckých oddílů se vrátili odchovanci střediska, kteří zde před víc jak dvěma desítkami let začínali jako vlčata a světlušky, tedy jako členové nejmladší věkové kategorie. Nyní se jedná o úspěšné dospěláky – oldskauty, kteří působí mj. jako záchranář, policista nebo středoškolská a speciální pedagožka.

Skauting nabízí dětem aktivní trávení volného času. Skautský oddíl dítěti pomůže dorůst v sebevědomého člověka, který snáz najde své místo ve společnosti. Na rozdíl od kroužků zaměřených na výkon nebo na jednu konkrétní činnost totiž poskytuje prostředí, které je schopné přijmout jakékoliv dítě – ať je plaché, trochu nemotorné nebo má mimořádný talent. Dokáže vyzdvihnout jeho silné stránky a nabídne mu příležitost celostního rozvoje v partě kamarádů. Děti se tak učí, že je přirozené v jedné věci vynikat a v jiné nechat vyniknout ostatní a nemít komplexy. Prostředí skautského oddílu navíc není selektivní, jak jsme od malička zvyklí ve školce a škole – v oddíle se potkávají holky a kluci různého věku a ti menší se mohou od starších mnoho věcí naučit přirozenou cestou, starší naopak nenuceně přejímají zodpovědnost nejen za sebe, ale i za mladší kamarády.

„Těšíme se na omezený počet 5 – 10 nových členů, děvčat a chlapců všech věkových kategorií, kterým po úspěšném překlenutí dvouměsíční zkušební lhůty rádi nabídneme členství v našich oddílech,“ sděluje Jiří Richter, zástupce vedoucího střediska, který zároveň přijímá přihlášky na tel. 607 703 557 a na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Právě na webu střediska www.doubravkateplice.cz je možné získat další informaci o činnosti této skautské jednotky, která na Teplicku po svém znovuobnovení v roce 1990 působí již 27 let.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru