Na Klínech staví první bobovou dráhu v regionu, svezete se příští rok
Takto budou vypadat vozíky pohybující se po trubkové konstrukci. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Klíny - Necelých devět set metrů dlouhá bobová dráha vyrůstá ve sportovním areálu na Klínech. Její součástí bude i padesátimetrový most přes místní komunikaci.

Bobová dráha tak přes léto doplní současné aktivity. Mezi ně patří třeba lanová dráha, lezecká stěna či bikepark. A samozřejmě také jízdy lanovkou. A myslíte, že bude v zimě překážet dráha, která povede částečně i přes sjezdovku, lyžařům? Nikoliv. Bude unikátní v tom, že půjde rozložit a uklidit. Z konce bobové dráhy vyvezou lidi nahoru sedačkovou lanovkou. V plánu je rozjet boby pro veřejnost v polovině příštího roku.

Na Mostecku se již kdysi hovořilo o bobové dráze vedoucí od hipodromu do Velebudic. K projektu ale nikdy nedošlo. Nejbližší bobová dráha, ale odlišné konstrukce, je v blízkém Seiffenu. Zatímco na Klínech pojedou boby po trubce, za hranicemi lidé využívají vozíčky jedoucí v plechovém korytu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru