Alegorii mateřství, kořeněnou humorem, nabízí Modrodům v Dubí
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Dubí – Mateřství je téma výstavy s názvem VIVA LA MAMMA mladé autorky Luisy Bělohlávkové, kterou pořádá Městské informační centrum Dubí. Nepřehlédnutelnou figurální keramiku si zájemci mohou prohlédnout od středy 15. března v dubském Domě porcelánu s modrou krví. Designérka a studentka pražského UMPRUM tu bude prezentovat svoji tvorbu do 27. dubna.

Luisa Bělohlávková zdědila vášeň pro design a umění po své matce. Studovala původně design nábytku. Pak ji zlákal porcelán. V něm našla zalíbení v dílně na Letné, kam chodila ve volném čase tvořit keramiku. Nastoupila na pražskou UMPRUM do Ateliéru keramiky u Maxima Velčovského a Milana Pekaře. Její práce byly nominovány na řadu mezinárodních ocenění a mladá autorka patří k vyhledávaným osobnostem na české designové scéně.

K souboru sošek VIVA LA MAMMA, ke kterému ji inspirovalo vlastní mateřství, říká: „Matky zobrazené jako bojovnice, statné bohyně tak, jak je v mých očích vidím. Materiál ukazuje na jejich křehkost, ač není na první pohled viditelná. Stačí málo a rozletí se na desítky malých kousků, ale neznamená to, že to tak musí zůstat napořád. Alegorií mateřství tak vzdávám hold ženám, kterých se toto téma, jakkoliv dotýká.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru