VIDEO: Budoucí mechanici se seznámili s nejdražší škodovkou a SUV od Hyundaie. Pohání je elektřina
Prohlídka Enyaqu. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Ústecký kraj - Střední odborná škola a střední odborné učiliště Roudnice nad Labem přináší do výuky nové inovativní prvky. Budoucím mechanikům opravářům motorových vozidel zajistila představení dvojice vyspělých automobilů, které představují pravděpodobnou budoucnost silniční dopravy.

 „Od Škodovky jsme dneska žákům přivezli ukázat elektromobil Enyaq. Hyundai nám dal k dispozici plug-in verzi nejvyššího modelu Santa Fe,“ přibližuje učitel odborných předmětů Zdeněk Ředina.

Žáci se tak mohli blíže seznámit s novými technologiemi v autoprůmyslu, a to čistokrevným elektromobilem a vozem s klasickým spalovacím motorem doplněným o elektromotor. „Určitě je to úžasná možnost seznámit se s oběma typy aut. Je to nová technologie, není moc vidět na silnicích nebo v servisech. Je to stoprocentně super se s tím seznámit,“ svěřil se žák Pavel Stanislav.

https://www.youtube.com/watch?v=WcqY9EvmivI

Žáci se živě zajímali o design automobilů, jejich konstrukci, dojezd, ale i cenu. Mimochodem: Enyaq ve verzi coupé RS je nejdražší sériově vyráběnou škodovkou, ukázkový automobil přijde na 1,7 milionu korun.

„Od příštího školního roku otevíráme obor Autotronik, nástavbové studium, a to si myslím s elektromobilitou bude přesně souviset,“ sdělila ředitelka školy Helena Všetečková.

Výuka současného oboru mechanik opravář motorových vozidel je v roudnické škole situována ve speciálně a moderně vybavených učebnách a zrekonstruované hale, která je vybavena moderní diagnostickou technikou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru