Kapela Mandala. Foto: Kapela Mandala
Zajímavosti

Ústecký kraj – Putování malovaných kamínků se v Česku stalo doslova fenoménem poslední doby. Kamínky s obrázky stačí položit na viditelné místo, aby ho někdo jiný mohl najít. Každý kamínek má zespodu název skupiny Kamínky, logo Facebooku a PSČ místa, odkud tvůrce pochází. A teď mají kamínkáři i svou hymnu! Složila a nazpívala jí kapela Mandala, jejíž někteří členové pocházejí z Mostecka a Ústecka.


Kapela Mandala vznikla v roce 2017 původně jako partnerské duo. V současné době má bohatou základnu vlastní autorské tvorby. Žánrově se řadí k folku s občasnými „výpravami" do okolních žánrů. Jádro kapely, tedy zpěvák, kytarista, banjista a hráč na foukací harmoniku Dan Bednář a zpěvačka Míša Pilařová, žije v Řisutech u Slaného a baskytarista Aleš Krejza ve Slaném. Ostatní členové kapely jsou z Ústeckého kraje. Všestranný muzikant Pavel Stránský a sólový kytarista a zpěvák Milan Pilař jsou z Mostecka a bongista Mirek Jimmy Vodička z Ústí nad Labem.

1. Vy jste před nedávnem složili a nazpívali "Kamínkářskou modlitbu". Proč zrovna hymna pro kamínkáře?
To vzniklo tak, že část kapely sama „kamínkaří" a napadlo nás, že tahle poměrně rozsáhlá komunita by zasloužila vlastní „hymnu". Respektive napadlo mě to jednou při běhání a rovnou jsem si přitom představoval scény ve videoklipu. Navíc bychom rádi podpořili původní skupinu Kamínkářů z FB skupiny Kamínky official.

2. Co vás inspirovalo? Kdo z kapely kamínky maluje?
Kamínky maluje zpěvačka Míša a já zase chodím běhat, takže často hodně malovaných kamínků najdu na cestách.

3. Co videoklip? Kdy ho plánujete?
Videoklip bychom rádi stihli natočit a vydat před letošní hlavní kamínkářskou sezónou, abychom se trefili lidem do nálady. Nejvíc se samozřejmě "kamínkaří", když už je venku hezky na výlety, a koncem léta ten boom vždy trochu poleví. Ale jinak se kamínky sbírají po celý rok.

0602kapela2

4. Můžou se nějak do tvorby videoklipu zapojit i samotní kamínkáři? Pokud ano, tak jak?
Ano, celý projekt jsme se snažili koncipovat tak, aby měli kamínkáři možnost se s námi do něj zapojit. Protože ale celé natáčení stojí peníze, využili jsme možnost propagovat projekt přes Startovač, který nám má pomoci sehnat potřebné finanční prostředky formou dobrovolných příspěvků lidí, kteří mají chuť náš projekt jakkoliv podpořit. Na oplátku mají naši podporovatelé možnost získat za svůj příspěvek některou z odměn, které jsme si pro ně připravili. Je to například naše CD, tričko kapely Mandala, nebo možnost objednání našeho vystoupení. A přímo pro kamínkáře jsme připravili speciální „kamínkářská" trička nebo možnost zapojit se přímo do natáčení videoklipu. Kdo má zájem, může nám poslat do videoklipu svůj namalovaný kamínek, nebo si dokonce bude moci v něm přímo osobně zahrát.

Náš projekt na Startovači najdete na adrese https://www.startovac.cz/projekty/oficialni-hudebni-videoklip-pro-facebookovou-skupinu-kaminky-official. Finanční prostředky musíme přes projekt Startovače získat nejpozději do 27. února 2023, kdy bude tento projekt na získání prostředků ukončen.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru