Účastníci Cyklo-běhu proti drogám měli zastávku v Teplicích
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – V úterý 21. června zavítali krátce před 13. hodinou do Teplic účastníci 18. ročníku celorepublikového Cyklo-běhu Den bez drog. Na náměstí Svobody je před radnicí přivítal primátor města a senátor Parlamentu ČR Hynek Hanza. Po krátké návštěvě teplické radnice vyrazila skupina směrem na Litoměřice. V rámci projektu navštívila v průběhu 12 dnů celkem 41 měst a zdolala trasu v délce 1200 kilometrů.

Podle Lukáše Bechyně z pořádajícího hnutí Řekni ne drogám, má akce veřejnost upozornit zejména na nebezpečí, které představuje drogová negramotnost u dětí a mládeže. Rovněž by mělo být snahou především odborné veřejnosti zvyšování povědomí o dané problematice, ale a také intenzitu odpovědného přístupu ke všem souvisejícím otázkám.

„Chtěli bychom, aby se představitelé měst připojili k myšlence Cyklo-běhu tím, že se rozhodnou stát „Městem bez drog“. Po celou dobu maratonu probíhají v ulicích navštívených měst informační protidrogové kampaně. Přímo na trase Cyklo-běhu se v naplánovaných městech zastavuje tým lektorů protidrogového vzdělávání a dodává zdarma přednášky pro děti a mládež s názvem Pravda o drogách.“

V České republice je podle Lukáše Bechyně odhadováno kolem dvou set tisíc náctiletých ve věku 15-19 let, kteří se již dostali do kontaktu s drogou. Vzhledem k celkovému počtu dospívajících, kterých je cca 622 tisíc, měl tak zkušenost s drogou každý třetí teenager. Alarmující je také skutečnost, že se věková hranice zneužívání drog snížila k 10 letům věku dítěte.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru