Alenka je prvním letošním miminkem v Ústeckém kraji. Narodila se hodinu a tři minuty po půlnoci
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - První miminko v roce 2022 v Ústeckém kraji se narodilo 1. ledna v 1:03 hodin ráno v kadaňské porodnici. Holčička Alena vážila 2900 gramů a měřila 49 centimetrů. Maminkou je Alena Česneková z Postoloprt.

Hejtman Jan Schiller pogratuluje mamince společně s náměstkem hejtmana a starostou města Kadaň Jiřím Kulhánkem v úterý odpoledne. Maminka 1. občánka narozeného v Ústeckém kraji získá od kraje po projednání v Radě Ústeckého kraje finanční příspěvek. V předchozím roce se jednalo o částku 30 tisíc korun.

0301kos

Hejtman Jan Schiller předá mamince 1. občánka šperk a dárkový koš regionálních potravin. Foto zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje

Zdravotníci Krajské zdravotní, a. s., v mostecké, teplické, ústecké, děčínské a litoměřické porodnici již také znají svá první novoroční miminka. V porodnici Nemocnice Most, o. z., se jako první na svět v roce 2022 podívala v 3:01 hodin holčička Karla, měřila 50 cm a vážila 3600 gramů. Maminkou je Michaela Čížová z Mostu.

Datum narození 1. ledna 2022 bude mít v rodném listě napsané také Dominik, který přišel na svět v porodnici Nemocnice Teplice, o. z., v 10:38 hodin dopoledne. Vážil 3200 gramů. Maminkou je Jana Turková z Teplic.

V ústecké porodnici přivedla na svět Ústečanka Jitka Rúfusová 1. ledna 2022 v 10:50 hodin holčičku Ninu, která vážila 2700 gramů.

Mamince Veronice Jořenkové z Křešic se v porodnici Nemocnice Děčín, o. z., narodila 1. ledna 2022 v 11:08 hodin dopoledne dcera Sarah. Vážila 2950 gramů.

V Nemocnici Litoměřice, o. z., se jako první v letošním roce narodil v neděli 2. ledna v 5:18 hodin Matouš, měřil 52 cm a vážil 3500 gramů. Maminkou je Martina Bohatová z Litoměřic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru