Nexen opět vybavil hasiče na Žatecku
Předání daru. Foto: Nexen Tire Europe
Zajímavosti

Bitozeves – Jihokorejský výrobce pneumatik Nexen Tire Europe opět významnou měrou finančně podpořil hasiče v žateckém regionu, kterým pořídil nákladní kontejner, nehodovou clonu s reflexními prvky nebo sadu popruhů pro pohodlné snášení pacientů. V případě potřeby bude toto moderní vybavení sloužit nejen firmám ze strategické průmyslové zóny Triangle, včetně Nexen Tire, ale celému regionu Žatecka.

Do nového vybavení společnost Nexen Tire Europe investovala přes 110 tisíc korun. Hasiči tak získali nákladní kontejner pro účely přepravy kusového materiálu a sypkých hmot,sadu popruhů na snášení pacientů nebo blesk k fotoaparátu na zjišťování příčin požárů. Nově mohou využívat také nehodovou clonu s reflexními prvky, která slouží k rychlému zaclonění místa zásahu zejména u dopravních nehod. Ředitel HZS Ústeckého kraje plk. Ing. Roman Vyskočil vysvětlil proč je vybavení pro hasiče důležité.

„Darované vybavení zvýší úroveň a rozšíří možnosti použití technických prostředků při zásazích ale i zajištění samotného výcviku. Nehodové clony používané zejména při zásazích u dopravních nehod chrání místo zásahu proti nežádoucím pozorovatelům, čímž zejména chrání soukromí zasažených osob a snižují nepozornost ostatních účastníků silničního provozu. Popruhy pro snášení pacientů zlepší manipulaci ve složitých komunikačních prostorech a zvýší komfort imobilní osoby při transportu. Potřeba transportu těchto osob se v posledních dvou letech v souvislosti s onemocnění COVID 19 výrazně navýšila. Nákladní kontejner, který bude provozován s nedávno pořízeným nosičem kontejnerů, nahradí již technicky nevyhovující vozidla AVIA, které nám sloužily od roku 1980.

edeniky 184

V minulosti podpořil Nexen krajské hasiče několikrát. Kromě hrazení části vybavení nové hasičské stanice na průmyslové zóně Triangle, která byla otevřena v dubnu 2019, přispěl Nexen významnou měrou také na pořízení podpěr pro bezpečnou stabilizaci vozidel a zátěže při záchranných pracích, zásahových přileb, dýchacích přístrojů, motorových kotoučových pil nebo radiostanice a výpočetní techniky.V loňském roce darovala společnostžatecké jednotce záchranářský člunu pro zásahy na vodní hladině, včetně moderního vybavení a speciálního vodního oblečení.

„Spolupráce mezi hasičským sborem Ústeckého kraje a naší společností započala již před lety při zahájení výstavby našeho závodu na průmyslové zóně Triangle. Nexen Tire Europe navzdory nelehkému roku s pandemií dále roste a těší nás, že se můžeme spolehnout na profesionální služby místního hasičské záchranného sboru a vzájemnou spolupráci,“ uvedl mluvčí Nexen Tire Europe Ivan Dzido.

Přes 30 tisíc korun Nexen v minulosti investoval také do pořízení AED defibrilátoru, který je schopen okamžitým elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce. Přístroj stejně jako další vybavení mohou hasiči používat při jakémkoli zásahu v širokém okolí průmyslové zóny Triangle včetně dálnice D7.

O společnosti Nexen Tire

Jihokorejská společnost, založená v roce 1942, je světovým výrobcem pneumatik se sídlem v Jižní Koreji. Společnost patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce pneumatik na světě. Je aktivní v přibližně 150 zemích po celém světě a má čtyři výrobní závody – dva v Koreji (Yangsan a Changnyeong), jeden v Číně (Čching-tao) a čtvrtý závod u Žatce v České republice, který spustil provoz v roce 2019. Společnost Nexen Tire vyrábí pneumatiky s vyspělou technologií a špičkovým designem pro osobní vozidla, SUV a lehké nákladní automobily. Společnost dodává své výrobky jako originální díly pro řadu světových výrobců automobilů. V roce 2014 společnost jako první výrobce pneumatik na světě získala čtyři nejprestižnější ceny za design.

Více informací naleznete na webových stránkách http://www.nexentire.com/cz/.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru