Jako kluk se kdysi poranil o jehlu na pískovišti, teď prohlíží a čistí dětská hřiště
Roman Černý prohlíží dětské hřiště s mašinkou na Šibeníku. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Mostecký magistrát vytipoval ve spolupráci s městskou policií šest dětských hřišť ve městě, která nyní prohlíží s pomocí detektoru kovů Mostečan Roman Černý. K nápadu ho přivedla osobní neblahá zkušenost.

„Bylo to kolem sedmi, osmi let, kdy jsem si hrál na hřišti, když jsem stavěl hrad na pískovišti, tak jsem se tam píchnul o injekční stříkačku. Oteklo mi to, měl jsem teploty. Potom jsem kvůli tomu skončil měsíc na pozorování v nemocnici,“ přibližuje svůj příběh sedmadvacetiletý Mostečan Roman Černý.

Jako tatínek čtyřleté dcery nechtěl, aby se jí, nebo jinému dítěti, stalo něco podobného. A tak s detektorem kovu prohledává dětská hřiště a vykopává vše nebezpečné, o co by se mohly děti poranit.

Kromě hřiště u mašinky prochází nyní kontrolou také hřiště v ulicích Josefa Ševčíka mezi bloky 709 a 734, u bloku 716, v ulici Julia Fučíka u bloku 208, v ulici Františka Malíka u bloku 726 a v ulici Jaroslava Vrchlického u bloku 263.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru