Vánoční strom Modlanska se rozsvítil v tichosti. Přinese i tak naději, pokoj, štěstí a lásku?
Foto: Obec Modlany
Zajímavosti

Modlany - V rámci „Vánočního Modlanska 2020“ mělo být slavnostní rozsvícení vánočního stromu Modlanska. Bohužel, z důvodů nám všem známým se akce nekonala. Vánoční strom Modlanska se rozsvítil v tichosti sobotního podvečeru.

Hodně smutná záležitost, když si uvědomíme, že v loňském roce, ve stejném čase, na stejném místě se shromáždilo velké množství lidí, děti z mateřské školy Modlanská rolnička, zazpívaly pásmo písniček a zazněly tóny známých koled na žesťové nástroje. Nechyběl svařák a domácí vánočka. Tentokrát, nic, ticho, občas projelo auto, nebo se kluci přehnali na koloběžkách. Smutné!

Přesto, možná právě proto si přejme, aby vánoční strom Modlanska nám přinesl NADĚJI, POKOJ, ŠTĚSTÍ a LÁSKU.

NADĚJE. Bez ohledu na to, jak těžkým a nejistým obdobím procházíme, vždy přežívají nějaká semínka naděje, že se vše obnoví, a nakonec přinesou i svá ovoce. Moc nás dnes svírá pesimismus, nepochybně nastane doba, kdy všechny dnešní problémy a útrapy budou jen pouhou vzpomínkou.

POKOJ. Letošní vánoce budou určitě jiné, než je známe z let minulých. Každý z nás má jinou představu o tom, bez čeho by advent a Vánoce „nebylo ono“. Adventní doba, ale naštěstí není pouze časem předvánočního shonu, i když i to nějak do tohoto období patří. Advent má naštěstí svůj silný duchovní obsah a přesah, který není závislý na žádných vnějších okolnostech. A tak můžeme navzdory všem starostem, které na nás doléhají, tento čas prožít velmi plodně a nalézat vnitřní pokoj.

ŠTĚSTÍ. Pojem štěstí se mění na potřebách jedince – když jsme děti, stačí nám ke štěstí dostatek hraček. Když vyrosteme z dětských let, potřebujeme ke štěstí přátele a peníze. Později dospějeme a zjistíme, že peníze nejsou všechno, proto ke štěstí stále více potřebujeme přátele, ale i lásku. Později když poznáme tu pravou lásku, tak nám ke štěstí stačí být s ní, založit rodinu. A právě v této době se zase věci, které chceme ke štěstí, změní. Nyní to je rodina a práce, abychom rodinu uživili a mohli se o ní postarat. Jsme staří, dědoušek s babičkou a ke štěstí nám nyní bude postačovat pevné zdraví a vnoučata. Mějme se rádi, usmívejme se a nestresujme se zbytečnostmi.

LÁSKA. Láska dokáže léčit duši i tělo. Dodává nám potřebnou energii a působí harmonicky. Díky ní se cítíme šťastni. Láska otevírá dveře ke všem srdcím. Lásky není nikdy dost. Jsme na ni závislí v každém věku a asi nebude nikdo z nás, kdo by netoužil po objetí, pohlazení. 

Autr: Petr Hubený, místostarosta obce Modlany

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru