VÍTE, ŽE: Vlakem můžete přes léto procestovat klidně celé Česko. A stačí vám k tomu jedna jízdenka!
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - Jízdenka na léto nabízí za paušální cenu na jeden nebo dva týdny volné cestování bez omezení ujetých kilometrů vlaky Českých drah a poznávat celou naši zem. Cestovat lze prakticky bez omezení od Aše po Mosty u Jablunkova a kdekoliv vystoupit, poznat místní kraj, a zase dalším vlakem pokračovat podle svého přání.

Jízdenku na léto lze využívat v období od 1. července do 31. srpna. V nabídce jsou dvě základní varianty. Týdenní jízdenka, která platí 7 dní po sobě s libovolným dnem začátku v červenci nebo srpnu, jejíž cena začíná na 690 Kč, nebo 14denní jízdenka, která platí 14 dní po sobě a její cena je od 990 Kč.

Největší výhodou je flexibilita jízdenek. Platí ve všech pravidelných spojích Českých drah, pouze ve vlacích s povinnou rezervací je třeba zajistit ještě místenku, a nijak není omezen počet ujetých kilometrů. Díky tomu se můžete vydat na cestu kdykoliv v době platnosti, cestu můžete v kterékoliv stanici nebo zastávce přerušit a pokračovat jakýmkoliv dalším vlakem Českých drah, nebo podniknout výlet a pokračovat i z jiné stanice nebo zastávky. Čím více budete poznávat a užívat prázdninové cestování, tím více díky paušální ceně ušetříte.

Jízdenka na léto umožňuje vyrazit za poznáním památek, přírodních krás, na turistické a cyklistické výlety, ale také poznávat českou krajinu z okna vlaku a projet některé romantické tratě, jako jsou například Pražský nebo Slezský semmering, Posázavský pacifik nebo lokálku Bechyňka, kde lze využít jízdenku dokonce při cestě nostalgickým vláčkem s lokomotivou Bobinka.

S Jízdenkou na léto se dá přestoupit také do 1. třídy, pro kterou je možné dokoupit jednorázový doplatek pro úsek, ve kterém ji použijete. Držitelé In Karet si mohou zakoupit i časový doplatek do 1. třídy.

Jízdenka na léto je nepřenosná a cestovat na ní může jen osoba, jejíž jméno je na jízdence uvedeno. Při kontrole jízdenek je nutné vždy doložit průkaz s fotografií, jménem a příjmením uvedeným na jízdence. Jízdenka neplatí na lanovce na Ještěd. Podrobnosti k nabídce Jízdenka na léto lze získat na webu Českých drah (www.cd.cz), na zákaznické lince nebo v našich pokladnách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru