První úroda a hned 100 kilo! Ve Věznici Bělušice se již stáčel první letošní med
Stáčení prvního letošního medu. Foto: VS ČR
Zajímavosti

Bělušice - První letošní stáčení „Bělušického miláčka“, (medu, která dostal název podle blízkého kopce – Milá) se uskutečnilo v poslední dekádě měsíce května 2020.

"Vedoucí kroužku vychovatele Bc. Kotek a Mgr. Eminger spolu s odsouzenými zařazenými do této vzdělávací aktivity zpracovali v tyto dny celkem 100 kg medu. Med byl stočen do 280 kusů „medvídků“ a jako poděkování byl ředitelem věznice plk. Kroupou předán všem zaměstnancům věznice, jako poděkování za práci v uplynulých nelehkých dnech," uvedla mluvčí Věznice Bělušice Danuše Vránová.

V současné době má věznice již 11 včelstev spolu s třemi oddělky umístěnými v prostorech okrasné zahrady. "Ze strany odsouzených je o tuto aktivitu velký zájem a proto budou nakoupena další včelstva, která zaručí geneticky dobrý chov," dodala tisková mluvčí Danuše Vránová.

Foto

3105medbelusice2

3105medbelusice3

Foto: VS ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru