Známe TOP turistické cíle v kraji i neobjevené skvosty Česka. Už jste je navštívili?
Archeoskanzen Březno u Loun. Foto zdroj: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Zámek Jezeří, rozhledna Jedlová a Archeoskanzen Březno u Loun, to jsou tři dosud neobjevené skvosty našeho kraje, které agentura CzechTourism zařadila mezi čtyřicet dva tipů z celé země.

Jsou to jedinečné turistické destinace – hrady, zámky, kláštery či muzea – v různých koutech českých a moravských regionů, které by rády přitáhly větší pozornost, než jaké se jim dostávalo doposud. Také známe nejnavštěvovanější místa Česka za rok 2019.

Mezi top cíle v celé České republice za rok 2019 se zařadil Podkrušnohorský zoopark v Chomutově, Pravčická brána a soutěsky. K deseti nejnavštěvovanějším v Ústeckém kraji potom patří kromě oblíbených cílů v srdci NP České Švýcarsko a chomutovského zooparku ještě další dvě zoologické zahrady v Děčíně a Ústí nad Labem a Památník Terezín.

Nejvýraznější úspěch v návštěvnosti zaznamenal Ústecký kraj v rámci celé republiky v kategorii přírodních cílů, kde obsadil osm z deseti nejoblíbenějších míst. Opět se jedná o lokality Českého Švýcarska, jako je Pravčická brána, soutěsky, Mezná, Gabrielina stezka ad.

2305skanzen2

Zámek Jezeří. Foto zdroj: Ústecký kraj

Pro letošní rok vybral CzechTourism z každého regionu tři cíle do seznamu Neobjevených skvostů Česka. Z našeho kraje se jedná o rozhlednu Jedlová, Státní zámek Jezeří a Archeoskanzen Březno u Loun.

„Všechny tři cíle jsou atraktivní, přitom neprávem trochu stranou hlavního zájmu. Třeba Jedlová a okolní Lužické hory jsou v bezprostřední blízkosti Českého Švýcarska, a přitom se jedná o stále trochu neobjevený kus divoké přírody. Za sebe bych ještě seznam doplnil o dva cíle, a to hornické památky v Krušnohoří zapsané na seznam UNESCO a vojenskou pevnost Terezín, která stojí ve stínu památníku, přitom se jedná o historický a architektonický unikát,“ doplnil Zdeněk Matouš, náměstek hejtmana pro cestovní ruch.

Na výběru destinací spolupracovala agentura CzechTourism s kraji České republiky a všechny jsou také publikovány na portálu kudyznudy.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru