Teplice – Předvánoční atmosféru Teplic podpořila od pátku 29. listopadu tradiční vánoční výstava keramických děl Aleny Marie Kartákové. Akce se koná se pod patronací teplického děkanství Římsko-katolické církve v chrámu Sv. Jana Křtitele na Zámeckém náměstí v Teplicích.

V půvabných prostorách historické sakrální stavby se velké pozornosti návštěvníků těšila i v loňském roce. Letošní výstava renomované výtvarnice, keramičky Aleny M. Kartákové, jejíž díla jsou zastoupená v mnoha sbírkách u nás i v zahraničí, nese název Babička bude vařit čaj. Prezentuje půvabnou figurální tvorbu autorky, kde najdeme kromě muzikantů, vanilkou vonících babiček, usměvavých hospodářů a hospodyněk, dětí a dalších postav, ze kterých vyzařuje radost a pokora, také zástupce zvířecí říše. Především autorkou oblíbené kočky a psy nebo ovce. Ani tentokrát nechybí závěsné dekorativní zvonky, skvostné betlémy, svícny, velké závěsné i prostorové plastiky, vesnické výjevy a další.

0412tpikkz2

Alena Marie Kartáková má nevšední schopnost přenášet prostřednictvím svých děl na druhé svoji radost ze života. I z toho důvodu jsou její práce, nejen v čase předvánočním, mezi diváckou veřejností tak oblíbené. Současnou výstavu v chrámu Sv. Jana Křtitele, kde máte možnost některé z děl zakoupit třeba jako úžasný vánoční dárek, můžete navštívit do neděle 29. prosince. Otevřeno je denně, kromě pondělí, od 10-12 a od 13-16 hodin.

0412tpikkz3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru