Jeden obchodní řetězec uleví od předvánočního stresu. O adventu vypne hudbu
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Snaha ulevit zákazníkům i zaměstnancům od předvánočního stresu vede Globus již potřetí k výjimečné iniciativě - hodině nakupování bez hudby. Každý den od 2. do 23. prosince v době nákupní špičky od 18. do 19. hodiny všech patnáct hypermarketů Globus ztichne.

„Hodina ticha je už tradičním pozdravem Globusu pro všechny naše zákazníky, kteří chtějí přípravu na vánoční svátky absolvovat ve větším klidu. Mnoho z nich si u nás večerní hodinku bez hudby oblíbilo. Je to současně i benefit pro naše kolegy na hypermarketech, kteří během své práce a vánoční nákupní špičky slyší hudbu celý den,“ řekla Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace Globus.

Nakupování bez hudby přivítalo mnoho zákazníků, ukázaly průzkumy z minulého a předminulého roku pro hypermarket Globus. Podle loňského průzkumu, který se ptal téměř tisícovky respondentů, může výraznější hudba vadit při nákupu třetině lidí. Pro 14 procent lidí pak je nepříjemné, když hudba v obchodě není přímo podle jich vkusu. V roce 2017 v první adventní víkend zavedly hypermarkety Globus zavedly hodinu ticha vůbec poprvé. Anketa mezi zákazníky tehdy vypověděla, že hodinku bez hudby většina z nich vítá.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru