Teplice – Studenti Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Teplicích vyrazili na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Exkurzi podnikly teplické střední školy v rámci programu IKAP, financovaného z projektu Krajského úřadu Ústí nad Labem na podporu technického vzdělávání.

Budoucí strojaři z průmyslovky pod vedením třídní učitelky Nikoly Drábkové si například prohlédli zblízka výrobní CNC stroje (počítačem řízený obráběcí stroj). Při simulované výrobě se dozvěděli o jejich funkcích a mohli se zeptat na všechno, co je zajímalo. Učitelka Hana Ilkivová si na veletrhu pochvalovala velké množství reálně fungujících strojů. Studenti tak mohli vidět procesy, které jim při vyučování pedagog sice popíše, ale bez praktické ukázky. Přitažlivá byla pro studenty i expozice robotiky. Pro zpestření si dokonce zahráli stolní fotbálek s robotem, který ale teplické studenty porazil na celé čáře. Velký zájem vyvolal i nový model Škody SuperB.

1810prumkatp2

Studenti z obchodní akademie zase více zajímala jejich odvětví. Od učitelky Barbory Proškové dostali různé úkoly. Například si v Brně vyzkoušeli vlastní marketingový průzkum. Jeho cílem bylo zjistit informace o exponátech přihlášených do soutěže o Zlatou medaili MSV 2019, o jejich vystavovatelích i výrobcích. Měli zjistit jaké marketingové praktiky používají zúčastněné firmy, nahlédnout do technik jejich výrobního procesu a odbytu, které probírají v rámci předmětu ekonomika podniku.

„Veletrh pomohl studentům všech ročníků představit si, co by jednou mohlo být náplní jejich zaměstnání a jak je obor strojírenství zajímavý,“ uvedla k exkurzi zástupkyně ředitele škol Jana Vachoušková. „Příjemné a motivující pro ně rovněž bylo vidět naše partnerské firmy, kam studenti chodí na praxi, při profesionální prezentaci. V Brně vystavovaly kupříkladu teplické firmy Mahr a Somet CZ. Na podzim nás ještě čeká exkurze do ŠKODY Mladá Boleslav, Plzeňského pivovaru, Coca Coly a rájem pro naše IT studenty bude návštěva Microsoftu v Praze. Věříme, že exkurze jsou inspirací pro další studium a pomáhají našim žákům prohlubovat zájem o studijní obor.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru