Bohosudovem a Krupkou v sobotu proběhnou nemocniční klauni
Z loňského charitativního běhu. Foto: archiv školy
Zajímavosti

Bohosudov – Biskupské gymnázium, Základní škola a Mateřská škola Bohosudov pořádá již sedmý ročník akce Charitativní běh aneb Pomáháme teplické nemocnici. Sportovní akce, která svým charakterem přitahuje i početné řady přihlížejících diváků, se uskuteční v sobotu 5. října. Odstartovaná bude v 9.30 hod. v areálu P. Josefa Cukra.

Účastníci běhu, kteří se přihlásí do oficiálního závodu, platí startovné ve výši 50 korun. Pro ostatní účastníky je výše startovného dobrovolná. Zatím nejvyšší částku, kterou se podle ředitelky školy Jany Pucharové podařilo pro teplickou nemocnici v rámci akce vybrat, bylo v roce 2016 více než 27 tisíc korun. „V loňském roce to bylo 23.763 koruny. Pokaždé věnujeme peníze na některé z oddělení teplické nemocnice. Letos to bude pro oddělení urologie,“ informovala ředitelka školy.

0410beh1

Foto: archiv školy

Charitativní běh bohosudovského biskupského gymnázia a škol přitahuje velký počet diváků. Akce totiž nemá jen sportovní charakter. Žáci jednotlivých tříd ji každoročně pojmou jako happening a učiní z ní přitažlivou podívanou. Kromě závodníků jsou tak v ulicích Bohosudova a Krupky k vidění různé masky a vtipné výjevy. „Letos se například celý první stupeň rozhodl, že se v rámci běhu představí jako nemocniční klauni,“ prozrazuje něco málo z toho, na co se mohou diváci v sobotu těšit, Jana Pucharová.

0410beh3

Foto: archiv školy

Trasa charitativního běhu je dlouhá 4,6 kilometrů. V rámci akce je připravený také zajímavý doprovodný program. Různé soutěže a hry pro děti, ukázka psích agilit, canisterapie, lekce Ostrova objevů nebo slackline, což je přecházení provazu upevněného mezi dvěma body. Chybět nebude i malování na obličej, fotokoutek, dražba a další.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru