Zoopark představil nového maskota. Poznáte, které místní oblíbené zvíře představuje?
Pandí kluk Maio, nový maskot zooparku v Chomutově. Foto: Zoopark Chomutov
Zajímavosti

Chomutov - Chlupatý, roztomilý a s vlastní facebookovou stránkou. Chomutovský zoopark v pátek představil svého nového maskota, který se stal okamžitě miláčkem všech dětí. Je to panda červená a jmenuje se Maio.

„Mami, koukej, on umí tancovat,“ rozplývala se nadšením sedmiletá Rozárka, když Maio v pátek poprvé vyrazil mezi děti. A podobných užaslých reakcí bylo z dětských úst slyšet nespočet. Většina z nich si odnesla na památku nejen podepsanou kartičku, ale také roztomilý snímek z připraveného fotokoutku. Maskot s dětmi dováděl celé dvě hodiny a z jejich reakcí bylo patrné, že pandí kluk se brzy stane miláčkem všech kluků a holek.

V zooparku s nápadem na vlastního maskota pracovali několik měsíců, vzorem jim byly především sportovní kluby. „Maskoti si umějí získat malé i velké fanoušky a návštěvníky,“ potvrzuje ředitelka zooparku Věra Fryčová. „Ten náš bude svou roztomilostí bavit především děti. To je pro nás prvořadé,“ dodává.

Jak prozradil Jakub Novák z oddělení marketingu, složitější bylo vybrat pro maskota jméno než podobu. „V zooparku nemáme moc zvířat, která by se hodila zároveň na maskota. Tuleň by to mohl být těžko, medvěda má jako symbol skoro každý. Ale panda se na to hodí skvěle,“ říká.


Zajímavosti o Maiovi:

  • Původně měl být holka, ale nenašlo se vhodné dívčí pojmenování. Nakonec je to díky vybranému jménu kluk.
  • Maskot nebude mluvit, všechno musí zvládnout jen gesty.
  • Oblek pandy má v sobě zabudovaný malý větráček, aby v něm bylo pro nositele příjemněji.

Návrhů na jméno však bylo několik desítek. Nakonec se ukázalo jako nejlepší pojmenovat maskota podle pandího samce v zooparku. A to je právě Maio. „Je to krátké jméno, zní cizokrajně a přitom se dá snadno zapamatovat,“ pochvaluje si výběr ředitelka Fryčová. Navíc všem připomene, že panda tohoto jména v zooparku skutečně žije.

Maio se teď začne objevovat na všech velkých akcích zooparku i jen tak na procházce po areálu, usmívat se bude z triček či hrníčků a později bude možné si ho objednat třeba na dětskou oslavu, podobně jako hokejového maskota Pirátů Picaroona. „Bude mít také vlastní facebookovou stránku, kde ho budou moci malí fanoušci sledovat,“ dodává Novák.

Zoopark představil svého maskota v pátek na slavnostní akci. „Pravděpodobně jsme první zoologickou zahradou v republice, která má klasického maskota,“ připomněla ředitelka chomutovské zoo. Zahrady mají většinou takzvaná erbovní zvířata, která se objevují v logu. V zooparku to byl dříve zubr.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru