V atriu duchcovského muzea si můžete číst vedle Casanovy
V Čítárně pod širým nebem se můžete posadit vedle Giacoma Casanovy. Na snímku dělá společnost Lence Blahníkové. Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Duchcov – Knihovna města Duchcova a duchcovské muzeum připravily pro všechny náruživé i občasné čtenáře, ale i pro ty, kteří si neustále slibují, že začnou konečně číst, příjemnou letní akci. V úžasném prostředí muzejního atria otevřeli pracovnice knihovny ve spolupráci s muzeem Čítárnu pod širým nebem. Navštívit ji zájemci mohou každý den, v době od 9-17 hodin.

V průjezdu, který vede z Masarykovy ulice do atriového dvora, je instalovaný regál s připraveným souborem knih. Vybrat si tady zájemci mohou z různých titulů. K dispozici mají beletrii, detektivky, dětské knihy, naučnou literaturu a další. S knihou se návštěvník posadí na některou z laviček a oddá se relaxaci a čtení. Když knihu nedočtete, nic se neděje. Může si ji s sebou vzít domů. Po přečtení ji pak příležitostně vrátí.

Akci připravily pracovnice městské knihovny na celé léto, konkrétně až do konce září. Společnost čtenářům dělá v atriu muzea Giacomo Casanova, známý milovník, který na duchcovském zámku pracoval jako knihovník. Při výběru titulů už nikomu nejspíš neporadí, ale určitě také nebude od čtení nikoho vyrušovat. Knihy si v čítárně pod širým nebem můžete půjčit bez registrace, bez poplatků a bez jakéhokoliv dalšího papírování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru