Zámek Krásný Dvůr bude hostit konferenci cestovního ruchu Stop & Stay
Ilustrační foto: Zámek Krásný Dvůr
Zajímavosti

Krásný Dvůr - Destinační agentura Dolní Poohří bude po roční přestávce opět pořadatelem konference cestovního ruchu Stop & Stay. Letos ji bude hostit jeden z nejkrásnějších zámků Dolního Poohří – Krásný Dvůr na Podbořansku.

Na úterý 3. září 2019 je připraven poznávací výlet a samotná konference proběhne 4. září. Prostředí zámku předurčilo také téma jedenáctého ročníku konference – bude jím turistika na hradech a zámcích. Kromě samotného Krásného Dvora se představí také památky v Kadani, zámek Nový Hrad v Jimlíně, chrám v Panenském Týnci, zámecké expozice v Klášterci nad Ohří a obnovu zámku bude prezentovat Pavel Palacký z Horního Hradu. Expozici Přičuchněte k pravěku představí Karolína Klinecká z Archeoskanzenu v Březně.

Zajímavý pohled na využití hradů a zámků přinese přednáška Filmové kanceláře Ústeckého kraje. Inspiraci z jiných lokalit nabídne Destinační agentura Krušné hory a v přednáškách samozřejmě nemůže chybět aktuální zápis Hornické krajiny Krušnohoří na seznam světového dědictví UNESCO. Novinku v Dolním Poohří – stezku chmele na Žatecku – představí Tereza Konrádová z iniciativy Místa zblízka.

„Seznam přednášejících je velmi pestrý, jsou mezi nimi kasteláni, historici, ale i autoři, kteří o památkách píší. Návštěvu přislíbil také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, vrchní ministerský rada Ministerstva pro místní rozvoj Ing. Štěpán Hervert nebo zástupci agentury CzechTourism,“ říká ředitel Destinační agentury Ing. Lukáš Pichlík.

Přednášky budou probíhat po celý den ve středu 4. září na zámku Krásný Dvůr. Už na středu 3. září odpoledne ale Destinační agentura pro zájemce připravila poznávací cestu nazvanou Historie Dolního Poohří s nádechem chmele. V programu jsou zastávky v Panenském Týnci, na zámku Nový Hrad a v Žatci, kde účastníci uvidí Chrám chmele a piva a Chmelařské muzeum.

„Díky poznávacímu výletu je konference ideální příležitostí i pro pracovníky v infocentrech, aby lépe poznali region, o němž informují, a zástupce incomingových cestovních agentur,“ dodává ředitel. Cesta začíná i končí v Podbořanech, kde je na závěr pro účastníky konference připraven společenský večer v Národním domě. O zážitky však nebude nouze ani druhý den – závěru konference bude patřit ukázka interaktivního programu v zámeckém parku v Krásném Dvoře a koncert pěveckého sboru Egerie v Novogotickém templu.

Na konferenci je možné se přihlašovat prostřednictvím e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., ať už na oba dny nebo jen jeden. Další informace jsou k dispozici na facebookových stránkách www.facebook.com/konferencesas/ a přihlášky i itinerář poznávací cesty též na webu www.dolnipoohri.eu/aktuality/121.konference-stop-stay/.

Konference Stop & Stay se poprvé konala v Litoměřicích a později se přesunula pod organizaci Destinační agentury Dolní Poohří do Žatce, Kadaně, Loun a Klášterce nad Ohří. Vloni se na jeden ročník vrátila do litoměřického hradu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru