Po studentském workshopu se na Miladě objevilo mnoho novinek
Foto: Palivový kombinát Ústí
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Celý minulý týden tábořili na jezeře Milada studenti Fakulty stavební ČVUT Praha, aby tu v rámci prázdninového workshopu zpříjemnili návštěvníkům pobyt u jezera novými objekty.

Na hlavní pláži se objevily dřevěné lavičky, převlékárny, knižní koutky, odpočívadla a stinná místa. Mnozí z těch, kteří se v uplynulých dnech přišli na Miladu osvěžit, je vyzkoušeli, sotva byl zatlučen poslední hřebík.

„A někdy ani to ne. Ještě jsme dokončovali poslední kabinu a v té sousední se už převlékala paní. Stejně tak to bylo i s odpočinkovými místy - lidé ani nepotřebovali návod, hned všechno využili,“ popsal Luboš Otradovic, jeden ze studentů. Takřka okamžitě se objevily první časopisy a knihy v originálních knihobudkách. „Budeme rádi, když se poličky zaplní, takže vítána je každá kniha nebo časopis, které lidé přinesou,“ doplnila Hana Volfová mluvčí PKÚ, který celé území jezera Milada spravuje. Své představy mohli studenti z jižních Čech, Prahy, Ústeckého i Pardubického kraje realizovat díky Nadaci ČEZ a Dobrovolnému svazku obcí jezera Milada.

0807workshop2

Foto: Palivový kombinát Ústí

Členem svazku je také město Chabařovice, jehož starosta, Josef Kusebauch, si myslí, že by mohla vzniknout nová tradice. „Rádi bychom postupně více nezabydleli tento rozlehlý prostor. Dřevěné prvky sem zapadly a lidé je okamžitě přijali,“ řekl. Stejného názoru byl i Tomáš Vlach, náměstek primátora Ústí nad Labem. „Milada má obrovský potenciál. Studenti předvedli, jak málo stačí k posunu, i když není snadné na podobné akce sehnat finanční prostředky. V příštím roce bychom rádi akci zopakovali a studenti jistě přijdou s dalšími originálními nápady.“ vyjádřil se.

PKÚ, který vytvořil technicko-organizační podmínky pro realizaci studentského workshopu, pokračuje i během letních týdnů v budování infrastruktury na jezeře. Díky tomu se do příštího roku výrazně zlepší podmínky pro podnikatele, kteří tu nabízejí služby v podobě občerstvení a půjčoven sportovních potřeb, ale zejména pro ty, kteří na Miladu chodí odpočívat. Elektřina, voda, kanalizace, to vše umožní další oživení této nové krajiny.

0807workshop3

Foto: Palivový kombinát Ústí

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru