FOTO DNE: Tady se zima ještě nevzdala! V Krušných horách leží i desítky centimetrů sněhu
Závěje v lese na Klínovci. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Klínovec – Dvanáct set metrů nad mořem, na nejvyšším vrchu Krušných hor, je v odpoledních hodinách jen něco málo nad nulou. A to se píše 6. května. Zima se tu drží.

Pod Krušnými horami sice není na začátku května zrovna léto, k zimě má toto počasí ale už pořádně daleko. Rozkvetlé šeříky, barevné záhony, ve městech se seká první tráva. Na Klínovci (1244 m) jste ale rázem v jiném světě. Na sjezdovkách leží zbytky sněhu. Jezdit se tu už nedá, ostatně vleky jsou již vypnuté. Ale kdyby to chtěl někdo zkusit na sáňkách, tak by se ještě povozil.

Silničáři tu museli vyjíždět kvůli čerstvé nadílce i s pluhy. Mezi stromy na vrcholku kopce jsou místy naváté desítky centimetrů sněhu, které zde tvoří velké závěje. Do lesa chodit by bylo ale velké riziko. Je zde velké množství polámaných i vyvrácených stromů a hrozí, že další spadnou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru