Který výrobek, služba či zážitek obdrží letos značku Poohří regionální produkt? Pro přihlášku zbývá již jen pár dnů
Katalog dnes obsahuje pětadvacet výrobků.
Zajímavosti

Ústecký kraj - Pátým rokem už návštěvníky a obyvatele Dolního Poohří provází značka „Poohří regionální produkt®“. Destinační agentura Dolní Poohří vyhlašuje již deváté kolo certifikace, v níž mohou výrobci a poskytovatelé služeb z regionu podél řeky Ohře získat certifikát výjimečnosti a originality.

Deváté kolo certifikace proběhne 26. března v Žatci. Přihlášky je nutné odevzdat nejpozději do 18. března. Podrobnosti včetně kritérií jsou k dispozici na této internetové stránce.

Regionální producenti a poskytovalé služeb mohou přihlašovat své nabídky do tří kategorií – výrobek, služba a zážitek. Úspěšní žadatelé pak mohou značku a logo využívat na svých produktech a propagačních materiálech. Značka „Poohří regionální produkt ®“ je součástí rodiny 27 regionálních značek z celé České republiky. Certifikační komise už má za sebou osm certifikačních řízení, při nichž vyzkoušela a zhodnotila množství výrobků, zážitků a služeb, které vznikají v regionu podél řeky Ohře.

1403mostarnaln2

Katalog dnes obsahuje pětadvacet výrobků, převážně potravin jako jsou sýry, piva, med či pečivo, ale též originální dárkové předměty jako vitráže či opukové výrobky. Certifikují se však také zážitky, které nemůžete prožít nikde jinde než v Poohří. Patří mezi ně třeba jízda Doupovskou drahou, jachtařské tréninky na Nechranické přehradě, Císařský den v Kadani nebo kdoulování v brložském mlýně.

„Komise hodnotí nejen regionální charakter, ale také kvalitu, tradici, jedinečnost a u výrobků i podíl ruční práce,“ vysvětluje ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Bc. Lukáš Pichlík.

Certifikáty jsou platné dva roky a po vypršení jejich platnosti je nutné požádat o obnovení. Celý proces je však pro žadatele bezplatný. Komise se schází pravidelně dvakrát v roce – na jaře a na podzim. Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Pro návštěvníky regionu představuje logo snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru