OBRAZEM: Výrobky Arkadie si můžete prohlédnout ve výstavní síni krupské radnice
Společnost Arkadie prezentuje v krupské výstavní síni dekorativní předměty. Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Krupka – Ve výstavních prostorách Městského úřadu v Krupce byla ve středu 23. ledna zahájena prodejní výstava výrobků chráněných dílen Arkadie. Potrvá do 8. února a otevřená bude vždy jen v rámci úředních hodin krupské radnice. Prodej výrobků se uskuteční každou středu, v době od 8 do 12 hodin.

Společnost Arkadie prezentuje v krupské výstavní síni dekorativní předměty z keramiky, jejichž výroba je nosným programem chráněných dílen. Na výstavě najdete i několik výrobků z jiných materiálů, jako jsou například svíčky nebo textilní předměty. Převažují zvířecí a přírodní motivy a všechny výrobky spojuje hravost, veselé barvy a tvarová čitelnost.

Výtěžek z prodeje využije společnost na podporu činnosti chráněných dílen. „Nakoupíme především materiál, jako je hlína, glazury a další věci, které jsou při keramické výrobě potřebné,“ řekla nám Alena Čermáková, která výstavu společně s Danou Pedersen připravovala pro otevření. „Materiál je poměrně drahý a prodejem výrobků tak částečně pokryjeme náklady na jeho pořízení,“ dodala pracovnice krupské chráněné dílny.

Společnost pro komplexní péči o zdravotně postižené, Arkadie, nabízí kromě chráněných dílen, také základní a praktickou školu, odborné sociální poradenství a další projekty. Provoz první chráněné dílny zahájila v roce 1998. Důvodem byla snaha zajistit uplatnění absolventům praktické školy Arkadie, kteří na trhu práce příliš možností neměli. V současné době provozuje společnost na Teplicku už čtyři chráněné dílny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru